Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Pipistrel levert 1000e Sinus/Virus, aan Suriname
2019-03-22 / Anton van Rijsbergen / bron: Pipistrel

De Slovenische fabrikant van kleine vliegtuigen, Pipistrel, heeft het 1000e toestel van haar Sinus/Virus familie van ultralights en lichte sportvliegtuigen geprodueerd. Het toestel werd gepresenteerd bij de fabriek in Ajdovscina, gelegen in westelijk Slovenië.

Dit toestel, een Sinus Max, is bestemd voor en klant in Suriname, en wordt daarmee het eerste Pipistrel vliegtuig dat aldaar geleverd wordt.

Ivo Boscarol, bedrijfsleider van de Pipistrel Group zei:
"Een prestatie als deze - om een vliegtuignr. 1000 van dezelfde productfamilie te produceren - is op veel manieren een overwinning. Lid van de 'Gouden 1000s-club' zijn betekent dat de markt je producten moet accepteren en ze continu moet vertrouwen. Het betekent dat wanneer het product voor het eerst wordt vrijgegeven, het goed genoeg is om tientallen jaren te worden verkocht; en over de hele wereld te worden verkocht, in verschillende klimaten en in verschillende culturen.

"Maar het is niet alleen goed voor onze klanten om een dergelijk vliegtuig te hebben - het is vooral goed voor ons, omdat het stabiliteit op lange termijn biedt aan de fabrikant en het de stabiliteit verzekert van werk voor onze werknemers.

"Ik ben enorm trots op het collectief van het bedrijf. Ik wil mijn werknemers feliciteren met het produceren van zulke hoogwaardige vliegtuigen die al die jaren het kroonjuweel van Pipistrel zijn geweest. Ik wil ook al onze distributeurs en promotors bedanken voor hun steun - en vooral onze klanten over de hele wereld die in onze producten hebben geloofd. Uw vertrouwen is altijd onze beste promotie geweest!"

Hij voegde toe: "We zijn er trots op dat het vliegtuig nr. 1000 naar een verre bestemming gaat: Suriname. Tot dusverre hebben we geen Pipistrel-vliegtuigen verkocht aan Suriname, hoewel we regelmatig aan 95 landen hebben verkocht. Dit is dus weer zo'n geweldige prestatie die dit vliegtuig tot stand heeft gebracht - nu heeft het 96e land het luchtruim geopend voor Pipistrel!"