Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Scramble Aviation Day 2018 een succes in 2019
2019-01-05 / Anton van Rijsbergen

De jaarlijkse Scramble Aviation Day werd vandaag gehouden in het SkyDeck Teuge. Saillant detail: Dit was de Aviation Day die we nog tegoed hadden van 2018... Zoals gebruikelijk werd het evenement weer gecombineerd met de Nederlandse Spotterskampioenschappen.

Er waren enige tientallen standhouders, en de aangeboden waar varieerde, zoals gebruikelijk, van boeken, tijdschriften, modellen en foto's tot kleding. Ook de bezoekers waren in ruime aantallen op komen dagen, en voordat de hal 'leegliep' voor de spotterswedstrijd, was het gewoon druk.


Uw auteur, als verzamelaar van met name boeken, brochures en foto's, meende een kentering te bespeuren van de in de loop van de jaren alsmaar stijgende prijzen op (verzamelaars)beurzen. Een trend die zich hopelijk voortzet; het is de enige manier waarop de hobby, en daarmee de beurzen, levensvatbaar blijven. Alhoewel een beetje aanwas van de jeugd (lees: jonger dan 45...) ook niet zou misstaan.

Al met al een goed georganiseerd, gezellig evenement, in een sfeervolle omgeving. Op naar Scramble Aviation Day 2019.


Skydeck Teuge is geconcipieerd als hangaar met bijbehorende kantoorruimtes. Vanwege verzoeken om de locatie ook te kunnen gebruiken als ruimte voor presentaties, vergaderingen e.d. zijn de nodige extra voorzieningen aangebracht. Op het dak van de hangaar is een Skylounge met dakterras. De hangaar wordt 'aangekleed' met o.a. een MiG-21, een MiG-23, een F-104 Starfighter en een Antonov An-2. De locatie biedt plaats aan maximaal 1000 personen en heeft parkeerruimte voor 175 auto's.