Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Presentatie over vliegtuigmotoren in CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum
2018-03-07 / CRASH40-45

Op zaterdag 10 maart is in het CRASH Luchtoorlog & Verzetsmuseum '40-'45 een presentatie over vliegtuigmotoren die in de luchtvaart zijn gebruikt.

Het begint om 13.00 uur met een korte introductie over diverse soorten motoren door Hans Walrecht. Daarna laat de heer Henk Verhoef, aan de hand van enkele motoren die uit Mecano zijn opgebouwd, zien hoe het allemaal werkt. Hij neemt o.a. een stermotor mee en een deel van een schuivenmotor die hij momenteel aan het bouwen is.

Aangezien het CRASH museum veel onderdelen bezit van neergestorte bommenwerpers en jagers heeft het ook een aantal motoren die onbedoeld zijn opengewerkt door de inslag op land of zee, waaronder enkele Bristol Hercules schuivenmotoren van de Engelse Short Stirling bommenwerper. Hierbij zijn deskundigen van CRASH aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Voor bezoekers van het museum is de presentatie gratis.

Entree voor het museum kost 3,50 euro voor volwassenen, 1,50 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis. Het museum, dat gevestigd is in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug, is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie over de collectie van het museum en het werk van de CRASH Luchtoorlog & Verzetsmuseum '40-'45 kan men kijken op de website www.crash40-45.nl, of facebookpagina.