Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Laatste commerciële vluchten Fokker 70
2017-10-30 / KLM

Dit weekend heeft KLM uitgebreid afscheid genomen van de Fokker 70. Hiermee komt een einde aan de 97-jarige samenwerking tussen KLM en Fokker. De uitfasering van de Fokker 70 bij KLM Cityhopper is de afsluiting van een bijzondere en unieke periode in de Nederlandse luchtvaartindustrie.

Laatste vlucht vol symboliek
De laatste zes commerciële vluchten van de Fokker 70's van KLM vertrokken zaterdag, waarvan de allerlaatste vanuit Londen. En dat was niet toevallig. De eerste twee Fokkers II's van KLM werden in gebruik genomen op 30 september 1920. Het waren ook de eerste passagiersvliegtuigen van KLM. Eerste bestemming toen: Londen. En zo is na de laatste vlucht van afgelopen zaterdag de cirkel weer rond. De laatste vlucht uit Londen landde rond 20:30 uur op Schiphol en was herkenbaar aan de speciale afscheidslivery, met een afbeelding van Anthony Fokker. Het toestel werd op Schiphol feestelijk ontvangen met een speciaal watersaluut en maakte nog een ereronde over het platform. Voor het personeel van KLM Cityhopper was die avond een feest georganiseerd om ze te bedanken voor hun inzet, professionaliteit en prestaties.

Onthulling speciaal Fokker-monument
Op zondagochtend 29 oktober werd een speciaal KLM- Fokker monument onthuld op Schiphol-Oost. De onthulling vond plaats in aanwezigheid van pers en genodigden en werd verricht door KLM president-directeur Pieter Elbers, voormalig directeur KLM Cityhopper, Boet Kreiken en Frans van der Pol, VP van Fokker.