Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

VLM Airlines vliegt vanaf 30 oktober opnieuw op de historische route Antwerpen - London City Airport
2017-10-09 / VLM Airlines

Na meer dan negen jaar afwezigheid zal VLM Airlines opnieuw de route tussen Antwerpen en London City Airport gaan uitbaten. VLM Airlines zal hierbij volop gebruikmaken van de rechten die gegund worden aan luchtvaartmaatschappijen die in de Europese Unie gevestigd zijn. De vluchten zullen uitgevoerd worden met Belgische bemanningen, in België geregistreerde Fokker 50-vliegtuigen en met een AOC (air operator's certificate - vliegvergunning) die door het Sloveense Ministerie van Infrastructuur aan een dochteronderneming van SHS Antwerp Aviation werd afgeleverd. Tickets zijn nu al te koop via de reisagenten.

Sinds 1993 zijn Antwerpen en London City Airport rechtstreeks verbonden met elkaar, eerst dankzij VLM Airlines (van 1993 tot 2008), daarna werd de route overgenomen door Cityjet. Enkele weken geleden kondigde Cityjet aan dat het op 27 oktober 2017 zijn activiteiten op de route zal stopzetten.

VLM Airlines vliegt vanaf 30 oktober van Antwerpen naar Londen City Airport. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er drie dagelijkse vluchten in elke richting en op donderdag en vrijdag vier dagelijkse retourvluchten. Op zondagen vliegt VLM Airlines tweemaal heen en terug.