Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

VLM Airlines is van start gegaan met lijnvluchten tussen Slovenië en Kroatië
2017-08-09 / VLM Airlines

Deze maand vliegt VLM Airlines wekelijks van Maribor (Slovenië) naar de populaire vakantiebestemmingen Dubrovnik en Split in Kroatië. Daarnaast voert de luchtvaartmaatschappij in opdracht van een Italiaanse touroperator ook tal van vluchten uit van de Italiaanse luchthavens Ancona, Bari en Salerno naar acht bestemmingen in Kroatië, Griekenland en Montenegro.

Intussen wacht SHS Antwerp Aviation nog steeds op zijn Belgische vliegvergunning (air operator's license, AOC). De aanvraag daartoe werd in september van vorig jaar ingediend bij de FOD Mobiliteit. Die procedure is nog steeds aan de gang.

VLM Airlines d.d. heeft in januari 2017 een identieke AOC-aanvraag ingediend in Slovenië. De vliegvergunning werd door het Sloveense Ministerie van Infrastructuur afgeleverd op 10 mei 2017, amper vijf maanden na het indienen van de aanvraag.

SHS Antwerp Aviation NV is de opvolger van VLM Airlines NV, dat op 22 juni 2016 al zijn activiteiten stopzette. In september 2016 verwierf SHS Aviation de vliegtuigen en alle andere activa van VLM Airlines NV. SHS Antwerp Aviation en zijn Sloveense dochtermaatschappij VLM Airlines d.d. zijn eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., dat voor 60% in handen is van Nederlandse investeerders en voor 40 % in handen van investeerders uit Canada. SHS Antwerp Aviation en VLM Airlines d.d. ontwikkelen luchtvaartactiviteiten onder de gemeenschappelijke merknaam "VLM Airlines".

De VLM-vloot telt in totaal zes Fokker 50's, die geregistreerd zijn in België. Drie daarvan staan op de Sloveense AOC. Elk toestel kan 50 passagiers vervoeren. VLM Airlines vliegt momenteel op 15 routes en verbindt daarmee 12 bestemmingen in vijf landen. Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik 55 mensen aan de slag, waarvan 45 in België.