Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Sabena, reizen in stijl
2016-12-16 / Atomium

Vroeger, voor de low-cost, behoorde reizen met het vliegtuig tot de top van de glamour.

Sabena behoorde tientallen jaren tot de top van de luchtvaartmaatschappijen die zoveel dromen werkelijkheid maakten. Hun slogan "U bent in goede handen" beloofde dat transport gelijk was aan comfort.

De tentoonstelling "Sabena. Reizen in stijl" neemt u mee in de gezellige en betoverende wereld van Sabena, de Belgian World Airlines.

Zonder nostalgie of vooroordelen overloopt de expositie de geschiedenis van SABENA, opgericht in 1923 onder het acroniem Société Anonyme Belge d'Exploitation de la Navigation Aérienne: SABENA was de derde oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld sinds de start op de luchthaven van Haren, tot het abrupte einde in 2001. We zien haar internationale ontwikkelingen over de vier continenten en de uitbouw van haar regionaal helikopternetwerk.

De tentoonstelling toont originele voorwerpen en verschillende vliegtuigmaquettes, uniformen, affiches, foto's, archiefvideo's, enkele gadgets en andere souvenirs uit zowel publieke als privécollecties. Dit alles illustreert de 78 jaren van deze commerciële luchtvaartmaatschappij.

Bijzondere aandacht gaat ook naar de belangrijkste spelers van dit uitzonderlijke avontuur, de werknemers, ze noemden zichzelf de Sabéniens, een bewijs van grote verbondenheid met het bedrijf.

De tentoonstelling reconstrueert de volledige belevenis vanaf het inchecken, het onthaal tot de vlucht zelf. Inclusief de service en het comfort die ervoor zorgden dat deze ervaring exclusief was voorbehouden voor de elite.