Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Vliegclub Hoogeveen 50 jaar oud
2016-06-23 / Gerrit Boxem

Zweefvliegtuigen en Hoogeveen zijn al sinds jaar en dag onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een hele generatie Hoogeveners is opgegroeid met de aanblik van zo'n motorloos vliegtuig in het luchtruim.


Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Vliegclub Hoogeveen (VCH) werd opgericht door drie enthousiaste Hoogeveense zweefvliegers die voor hun sportbeoefening tot dan toe waren aangewezen op het vliegterrein Witten bij Assen. Ze waren het heen en weer reizen naar Assen beu en richtten op een avond in april 1966 de Zweefvliegclub Hoogeveen (ZCH), een naam die met de komst van een motorsleper in 1969 werd veranderd in Vliegclub Hoogeveen (VCH).


De VCH liet haar 50-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij gaan. In het weekend van 18 en 19 juni opereerden er een tiental unieke oldtimers vanaf de unieke Hoogeveense grasbaan en menig lid maakte van de gelegenheid gebruik om mee te vliegen met één van deze met linnen bespannen houten zweefvliegtuigen.