Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Oranje boven: KLM
2016-06-15 / KLM

KLM heeft gisteren een unieke oranje Boeing 777-300 geïntroduceerd. Het vertrouwde KLM blauw is voor een deel gecombineerd met oranje. In de overgang tussen deze twee kleuren is de Nederlandse vlag verwerkt. Dit benadrukt de Nederlandse wortels van KLM en het oranjegevoel van Nederland.

KLM introduceert het speciale toestel mede naar aanleiding van een social media-bericht tijdens Koningsdag 2015. KLM's volgers kregen destijds een afbeelding te zien van een oranje vliegtuig met de vraag: "Should we colour orange next year on kingsday? #OrangeExperience". Na meer dan 30.000 likes en 2500 positieve reacties, rolt het enige oranje KLM-toestel dan echt uit.

KLM zet de oranje Boeing 777 in op haar reguliere vluchten in het netwerk en, zodra mogelijk, voor evenementen waar de promotie van Nederland een rol speelt. Het toestel maakt deze zomer haar debuut en schittert ook op vluchten van en naar Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen. KLM verzorgt met het toestel in oranje livery op 22 augustus de medaillevlucht voor alle Nederlandse Olympische helden.

Verfproces
Voor het spuiten van het toestel, dat van Hollands oranje verloopt naar het kenmerkende KLM-lichtblauw, is 335 liter verf gebruikt. Door het aanbrengen van meerdere dunnere lagen is minder verf nodig, bovendien is het duurzame chromaatvrije verf en gemakkelijk afwasbaar. In de overgang tussen deze twee kleuren is de Nederlandse vlag verwerkt en dat maakt de vertegenwoordiging van Nederland compleet. In totaal hebben 35 mensen vier dagen gewerkt aan het spuiten van de oranje livery.

Over de KLM Boeing 777-300
Dit KLM-toestel is voorzien van een compleet vernieuwd interieur: full flat stoelen in de World Business Class en meer beenruimte in de Economy Class om het comfort van de passagier te vergroten. Ook is in de gehele cabine het Inflight Entertainment Systeem vernieuwd en aangepast. Aan het eind van dit jaar heeft KLM ruim 80% van al haar toestellen, die intercontinentaal vliegen, omgebouwd.