Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Thales en KLu ondertekenen overeenkomst voor test en onderhoud radarapparatuur
2016-06-04 / Anton van Rijsbergen / bron: Thales

Het Koninklijk Luchtmacht Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) en Thales Nederland hebben vandaag een overeenkomst getekend voor samenwerking op het gebied van onderhouds- en testfaciliteiten op het LCW. Radarapparatuur uit diverse vliegtuigtypes, zoals F-16's, helikopters of in de toekomst de F-35's kunnen hier getest gaan worden, daarnaast worden deze testfaciliteiten ook ingezet voor diensten aan derden. In juni 2015 opende Thales al een vestiging op het Logistiek Centrum Woensdrecht om nauwer samen te kunnen werken met de Koninklijke Luchtmacht. In de overeenkomst die vandaag ondertekend werd door Majoor Frans Lugtmeijer (Ministerie van Defensie) en John Alfrink (VP Sales van Thales) is de inhoud van de samenwerking verder gedefinieerd.

Werkgelegenheid
Commodore drs. ing. M.H. (Mario) Verbeek: "Met deze overeenkomst zijn concrete stappen gezet voor Defensie om samen met het bedrijfsleven de operationele klant nog beter te kunnen ondersteunen met als doel om de kosten voor het onderhoud te verlagen, de beschikbaarheid van de vliegtuigen te verhogen en het onderhoud van de toekomstige F-35 te kunnen faciliteren. Deze samenwerking ondersteunt het Maintenance Valley initiatief en de gebiedsontwikkeling Aviolanda om luchtvaart gerelateerde activiteiten op en rondom de vliegbasis Woensdrecht te ontwikkelen. De samenwerking is positief voor de werkgelegenheid van deze regio. Thales verwachten in een groeipad van enkele jaren zo'n 30 tot 40 arbeidsplaatsen in haar organisatie te kunnen creëren."

Antennemeetruimte verhuist van Hengelo naar Woensdrecht
Op de vestiging van Thales in Hengelo werd voorheen al de F-16 en Patriot radarapparatuur getest in een Compact Antenna Test Range (CATR). Deze CATR faciliteit wordt nu fysiek verhuisd naar Woensdrecht en is naar verwachting in het najaar operationeel.