Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

IVW sluit toezichtsconvenant met NLR
2010-11-06 / IVW/Anton van Rijsbergen

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) hebben een convenant ondertekend met als doel de administratieve- en toezichtslasten te verminderen.

De IVW machtigt met de afspraken het NLR om binnen de eigen organisatie zelf inspecteurs aan te wijzen die kleine wijzigingen aan de researchvliegtuigen mogen goedkeuren. De inspectie komt alleen nog langs om toe te zien of het NLR dit proces beheerst. Het convenant wordt nog verder uitgebreid. Het is het eerste toezichtsconvenant tussen de inspectie en een bedrijf uit de luchtvaartsector. Het convenant is op 2 november in Amsterdam ondertekend door inspecteur-generaal Jenny Thunissen van de IVW en directeur Michel Peters van het NLR.

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratium verricht toegepast onderzoek voor de lucht- en ruimtevaartsector. Het NLR beschikt onder meer over windtunnels voor het testen van vliegtuigen, over vliegsimulatoren en over laboratoriumvliegtuigen. Bij het NLR werken zo'n 700 medewerkers. Het NLR is gevestigd in Amsterdam en Marknesse.