Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Dit was 2017
2017-12-13 / Ton Bakels

Schiphol en vliegveld Lelystad (foto 1) domineerden het afgelopen jaar het vaderlandse luchtvaartnieuws. Lelystad werd voorbestemd om het groeiende luchtverkeer op Schiphol te ontlasten. De plannen daartoe verlopen moeizaam; zie in chronologische volgorde de krantenkoppen.

- Zaterdag 18 februari: "Vakantievluchten toch gedwongen naar Lelystad"
Er zijn concrete plannen om Lelystad Airport vanaf 2019 'toe te voegen' aan Schiphol, waardoor het operationeel één luchthaven wordt met een zevende baan voor vakantievluchten.
- Donderdag 23 februari: "Aanname Schiphol klopt van geen kant"
De discussie over de groei van Schiphol wordt gevoerd op basis van onjuiste cijfers.
- Maandag 19 juni: "Fel protest tegen versnelde uitbreiding vakantievluchten Lelystad"
De nieuwe polderluchthaven Lelystad, dat vanaf 2019 het nieuwe vakantievliegveld van Nederland moet worden, is een splijtzwam.
- Dinsdag 5 september: "Wordt Lelystad tweede Schiphol?"
Tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer krijgen politieke partijen een stortvloed van verschillende meningen over de gewenste groei van Schiphol en het nieuwe Lelystad Airport over zich heen.
Maar er zijn op 5 september nog meer reacties te lezen, zoals:
- onvrede over pretvluchten
- TUI en Corendon voorzien ellende
- woede om valse beloften om het vlieglawaai in te dammen
- "Versnelde groei Lelystad Airport"
Ministerie staat plots 25.000 landingen per jaar toe.
- Woensdag 13 september: "Protest Lelystad Airport zwelt aan"
Inwoners van Gelderland,Overijssel en Friesland hebben meer dan 80.000 handtekeningen tegen de geplande vliegroutes voor Lelystad Airport aan geboden aan de Tweede Kamer.
- Woensdag 20 september: "Geen kant op in de lucht"
Zowel Schiphol als Lelystad zit tegen de grenzen aan.
- Donderdag 9 november: "Herriecijfers kloppen niet"
Rumoer rond Lelystad Airport. De opening van de nieuwe polderluchthaven in april 2019 zou uitgesteld moeten worden omdat de herriecijfers niet deugen.
- Vrijdag 10 november: "Opening Lelystad niet in gevaar"
Het geblunder met herriecijfers rond de opening van Lelystad Airport moet worden rechtgezet, maar de opening van het vliegveld in 2019 lijkt niet in gevaar te komen.
- Donderdag 23 november: "Straks ook in de polder jumbo's?"
Veel vakantievluchten worden vanaf zomer 2019 toch gedwongen naar Lelystad Airport te verhuizen om ruimte te scheppen op het overvolle Schiphol, dat zelf ook regelmatig het nieuws haalde. Zie ook hieronder de krantenkoppen:

Schiphol zelf
- Woensdag 15 maart: "Schade door plafond Schiphol"
Nederland dreigt rechtstreekse verbindingen met andere economische centra te missen, doordat Schiphol aan het plafond komt.
- Vrijdag 17 maart: "Veiligheid Schiphol verder onder druk"
Ernstige kritiek op beleid propvolle luchthaven.
- Dinsdag 25 april: "Reiziger slachtoffer groeizucht Schiphol"
Topmensen noemen lange rijen gevolg van wanbeleid.
- Donderdag 18 mei: "KLM niet langer onze concurrent"
Slot op Schiphol speelt Duitsers (Lufthansa) in de kaart.
- Dinsdag 4 juli: "Miljarden nodig voor Schiphol"
Nieuwe kabinet wacht harde keuzes in integraal luchtvaartplan.
- Zaterdag 15 juli: "Schiphol tussen hemel & hel"
Schiphol ... poel van irritatie door te lange wachtrijen en te lange wandelwegen richting vliegtuigen.
- Woensdag 15 november: Alles kriskras door elkaar"
Vijftig ernstige incidenten per jaar, zoals bijna-botsingen in de lucht en op start- en landingsbanen. Dit als gevolg van een overvol Schiphol. Vereniging van verkeersvliegers stuurt een brandbrief naar Tweede Kamer.

En dan het KLM nieuws
- Op 17 januari maakte KLM bekend, dat het als gevolg van het verbreken van de zakelijke banden met Alitalia de luchthaven Linate moet verlaten en zal moeten gaan vliegen op Milaan Malpensa. De landingsslots moet de KLM teruggeven aan Alitalia.
- Op 6 februari begon KLM Cityhopper met vluchten op de luchthaven London City.
- Goed nieuws voor de KLM; Delta Airlines en China Southern worden grootaandeelhouders in moedermaatschappij Air France KLM. Door de samenwerking met China Southern is Schiphol de poort naar Europa. Vanuit Amsterdam wordt naar de meeste directe bestemmingen in China gevlogen.
- En natuurlijk werd er naar verdere groei gekeken. In het najaar werd begonnen met vluchten op Costa Rica. En de samenwerking met het Indiase Jet Airways werd in de vorm van een joint venture verder versterkt.
- En dan een stukje vliegersvakmanschap; tijdens de tropische storm Hato in augustus kregen KLM-piloten het als enigen voor elkaar hun Boeing 747-400 in HongKong veilig aan de grond te zetten.
- Topman Pieter Elbers geeft in juli aan, dat vrachtvervoer belangrijk blijft voor KLM. De maatschappij wil dienstverlening fors uitbreiden naar pakjes- en medicijnvervoer. Het vervoer van vracht in het ruim van de passagiersvliegtuigen is essentieel om het netwerk van de directe bestemmingen in stand te kunnen houden.
- Op 30 september kwam de nieuwste Boeing 777-300ER (foto 2) vanuit Seattle op Schiphol aan. De Boeing met als registratie PH-BVN is de 24ste in een vloot, die uit 25 vliegtuigen zal bestaan. Deze vliegtuigen hebben namen van werelderfgoederen en natuurparken. De BVN draagt de naam: "Tijuca National Park". Eind april volgend jaar volgt de laatste 777 in de serie; de PH-BVO.
- KLM-piloten zullen in de toekomst petloos door het leven gaan
- De aangekondigde samenwerking van Lufthansa en Etihad is een grote tegenvaller voor Air France KLM. Veel passagiers vanuit het Midden-Oosten zullen via Frankfurt naar Zuid-Amerika gaan reizen in plaats van Amsterdam of Parijs.
- De oprichting van prijsvechter voor de lange afstand "Joon" door Air France kan een regelrechte bedreiging vormen voor de KLM. Volgens Air France is zo'n prijsvechter noodzakelijk om tegenwicht te bieden aan prijsvechters als Norwegian.

Verdwenen
In het afgelopen jaar verdween het nodige van het luchtvaarttoneel:
- Op 27 april werd door vliegtuigspotters en andere belangstellenden op Twente Airport de laatste vlucht van de Airbus 340-400 gadegeslagen. Het twintig jaar oude toestel was het grootste vliegtuig, dat ooit landde op het vliegveld bij Enschede. De Airbus zal worden ontmanteld en onderdelen die opnieuw gebruikt kunnen worden, worden eruit gehaald
- Op zaterdag 3 juni kon het publiek afscheid nemen van de Fokker 70 PH-KBX. Het voormalige regeringsvliegtuig werd verkocht aan het Australische Alliance Airlines. Aardig detail: het vliegtuig behoudt de lettercode KBX en zal verder vliegen als VH-KBX. De Fokker zal opgevolgd worden door een Boeing 737 Business Jet. Voor de tijd dat daarover nog niet beschikt kan worden, zal gebruik worden gemaakt van huurvliegtuigen en lijnvluchten.
- Nog meer Fokker 70 afscheid. Op 28 oktober kwam er een einde aan het Fokker tijdperk bij de KLM. Met vlucht KL1070 van Londen naar Amsterdam was het de laatste commerciële vlucht met een Fokker. Met deze route begon KLM ook in 1920.
- Op 3 oktober komt het bericht, dat het Britse Monarch Airlines is omgevallen. Het in Londen gevestigde bedrijf bood vluchten aan naar met name bestemmingen rond de Middellandse Zee.
- Ook Air Berlin stopt in oktober wegens faillissement met alle vluchten.

De prijsvechters
- Ryanair maakte in september een slechte beurt bij de passagiers door het plotseling annuleren van duizenden vluchten. Oorzaak: Ryanair had ineens geen piloten genoeg waardoor dagelijks veertig è vijftig vluchten in Europa moesten worden geschrapt. De maatschappij kondigt in juli juridische stappen tegen het monopolie van Schiphol aan en hekelt de 'bescherming' van de KLM. Reden: de maatschappij kan niet verder groeien.
- Het Noorse Norwegian (foto 3) heeft in 2016 een recordaantal van zo'n 30 miljoen passagiers vervoerd; dat is ongeveer evenveel als de KLM.
- In september kondigt EasyJet als eerste maatschappij ter wereld aan, in alle vliegtuigen filters te gaan installeren om gifgassen uit cabine en cockpit te weren. Verder gaat de maatschappij de aanval inzetten op de KLM door een overstapservice te creëren op vluchten van Norwegian. Dit is nieuw voor prijsvechters. Tot dusver was transferverkeer de specialiteit van traditionele luchtvaartmaatschappijen als KLM en Lufthansa. Verder wil EasyJet in 2018 4% tot 5% groeien op Schiphol, hoewel de luchthaven al vol is en het ziet niets in luchthaven Lelystad.

Regionaal
- Eindhoven Airport heeft op 7 november voor het eerst sinds de oprichting in 1936 de grens van 5 miljoen reizigers per jaar doorbroken. Het vliegveld heeft tachtig bestemmingen in 26 landen.
- Vliegveld Teuge bouwt een bedenkelijke reputatie op! Het blijkt n.l. dat het vliegveld gebruikt wordt in een smokkelnetwerk. Mensensmokkelaars blijken kleine regionale vliegvelden te gebruiken om vluchtelingen naar Engeland te krijgen.
Het vliegveld dreigt verder dupe te worden van de nieuwe aan- en uitvliegroutes van het nieuwe Lelystad Airport. Dit zou een ramp zijn voor het nationaal paracentrum, maar ook het vliegveld zelf zou dan geen bestaansrecht meer hebben.
- Maastricht-Aachen Airport krijgt een nieuwe kans als vakantievliegveld door de samenwerking met Corendon. Omdat de vliegvelden overvol zijn en door de onzekere situatie rondom Lelystad, wijkt Corendon uit naar Maastricht. De komst van Corendon zou wel eens de redding van het al jaren kwakkelende vliegveld kunnen betekenen.
- Op 19 september bestond de verbinding Groningen-Kopenhagen precies een jaar. De verbinding wordt gevlogen door Nordica in samenwerking met LOT Polish Airlines. Maar Groningen krijgt nog meer verbindingen. Vanaf april 2018 vliegt FlyBe drie keer per dag naar Londen Southend Airport. De vlucht wordt uitgevoerd door Stobart Air. Vanaf Londen Southend zijn er naadloze aansluitingen met vluchten naar Manchester, Dublin en Glasgow. Ook komen er nieuwe routes naar M√ľnchen en Brussel. Deze vluchten worden ook verzorgd door Nordica. Stobart Air heeft 880 vluchten per week, verspreid over 43 verschillende routes in Ierland, de UK en Europa.

Transavia blijft zorgenkind
Transavia, dat nog steeds last heeft van de moordende concurrentie op vakantiebestemmingen door prijsvechters als EasyJet, Ryanair en Vueling kromp verder in door het verkopen van twee vliegtuigen aan moedermaatschappij KLM. Behalve het feit, dat verdere Europese ambities van Transavia door het bestuur van KLM-Air France in de ijskast werden gezet, betekende het sluiten van de basis in München, die nog geen jaar operationeel was, een nieuwe klap voor de maatschappij.

En dan nog dit
- De enige nog vliegende Douglas DC-3 Dakota in Nederland wordt weer overgespoten in de kleuren van het allereerste regeringstoestel. De in 1944 gebouwde PH-PBA (Prins Bernhard Alpha) deed dienst als koninklijk vliegtuig van 1946 tot 1961.
- Op 13 oktober werd een demonstratie gepland met een 100% elektrisch vliegtuig; de tweepersoons Alpha Electro. Het vliegtuigje is bedoeld voor het trainen van leerlingpiloten.
- Maar"; Per toeval werd in een Noordhollandse loods het Britse tweepersoonsvliegtuigje gevonden dat op 5 mei 1945 midden in Amsterdam landde. De stad was toen nog in Duitse handen. De piloot van de Auster kwam 's nachts een majoor met geheime informatie ophalen.
- Fokker Technologies, onderdeel van het Britse GKN, en de Koninklijke
Luchtmacht hebben een contract voor vijf jaar onderhoud en de levering van onderdelen gesloten. De overeenkomst geldt voor vliegtuigen, Apache-,Chinook- en Cougar helicopters en de ondersteunende systemen.

Tot slot
"Let it snow, let it snow, let it snow!" Maandag 11 december was het een witte wereld. (foto 4) Door de gestage sneeuwval werden op Schiphol 600 vluchten geschrapt. Alleen al KLM annuleerde bijna alle Europese vluchten. Alleen de Zwanenburgbaan was nog in gebruik voor starts en landingen. Eindhoven Airport was door de sneeuw uren volledig afgesloten.


<-- Vorige