Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Hoogvliegers in de luchtvaart
2017-01-09 / Ton Bakels

Adolf Joseph Ferdinand Galland (foto 1) werd op 19 maart 1912 geboren in Westerholt in Duitsland. Hij stamde uit een familie van verduitste Franse Hugenoten, die al sinds 1742 in die stad woonde. Zijn vader beheerde de financiën van de Graaf van Westerholt. Bij toeval ontdekt de jonge Adolf de geluidloze bewegingen van een zweefvliegtuig in de lucht en hij is meteen verkocht. Hij schrijft zich in voor een vliegopleiding en in de herfst van 1928 maakt hij, na het behalen van zijn schooldiploma, zijn eerste vlucht.


Die eerste zweefvlucht maakt de jonge Adolf zo enthousiast, dat zijn vader besluit zijn zoon te verrassen met een royaal cadeau. Hij koopt een gloednieuw recordzweefvliegtuig direct van het bedrijf Grunau. Al met al is het dan niet verwonderlijk, dat Adolf in de zomer van 1932 vluchten maakt als student van de vliegschool van de Lufthansa in Braunschweig. In 1934 wordt hij opgeroepen voor het leger en bij het opzetten van de Luftwaffe werd hij ingedeeld bij de 2e Richthofen-gevechtsgroep in Doberitz. In de lente van 1937 landde hij met het Condor-legioen in Spanje om generaal Franco te steunen.


Eigenlijk wilde hij in de gevechtsgroep met een Ju-88 vliegen, maar hij werd ingedeeld bij de 3e gevechtseenheid en moest zich tevreden stellen met een Heinkel He-51. (foto 2) Het leek erop, dat Galland na zijn Spaanse ervaringen altijd jagerpiloot zou blijven. Zo vloog hij verschillende missies met een tweemotorige Messerschmitt Bf 110. Bij deze missies was hij succesvol en werd hij derhalve onderscheiden met het Ijzeren Kruis en bevorderd tot kapitein-vlieger. Toch was het niet die onderscheiding of de promotie, waar hij blij mee was, maar de overplaatsing naar een jagereenheid, waar hij met de Bf 109 kon vliegen.


Met dit vliegtuig boekt Galland een lange serie van overwinningen, die begon op 12 mei 1940 met het neerschieten van een Hurricane bij Luik. De missies waren onderdeel van een korte Franse campagne, die hij als commandant van de 26e Schlageter-gevechtsgroep voltooide met zeventien overwinningen op zijn naam. Een nieuwe vijand, Groot-Brittannië, bleek echter veel moeilijker te verslaan. De nieuwe jager van de RAF, de Spitfire, was opgewassen tegen de Messerschmitt. Dit onderkende Galland ook en dat bleek uit het antwoord, dat hij aan Hermann Goering gaf, toen die zijn kritiek uitte tegenover piloten vanwege de steeds grotere verliezen. Op de vraag van de maarschalk of één van de piloten nog iets te vragen had, antwoordde Galland: "Misschien kunt u mijn eskader uitrusten met Spitfires!"

Toen de Battle of Britain in september 1940 teneinde liep had hij al veertig overwinningen laten noteren. Toch ging het niet altijd goed. Op 21 juni 1941 werd hij flink geraakt in het gevecht en moest hij een buiklanding maken met zijn Messerschmitt. In één van zijn volgende missies werd hij aangevallen door vier Spitfires en werd gedwongen zich in veiligheid te brengen door met de parachute uit zijn beschadigde gevechtstoestel te springen.

Na de tragische dood van Werner Mölders - één van de meest succesvolle jachtvliegers uit de Tweede Wereldoorlog - werd Galland op 5 december benoemd tot "General der Jagdflieger". Op het moment dat hij deze rang kreeg, had hij al 94 overwinningen behaald; allemaal in het westen. Op 28 januari 1942 reikte Adolf Hitler hem persoonlijk de hoogste militaire onderscheiding uit.


De nieuwe positie van Galland viel samen met het begin van de strategische bombardementen op Duitsland. Daarom moest hij met zijn staf zo gauw mogelijk een effectief plan opstellen om de honderden geallieerde bommenwerpers te bestrijden. Gelukkig voor hem waren zojuist de tests met de eerste operationele straaljager ter wereld, de Messerschmitt Me-262 Schwalbe (foto 3) afgerond.

Galland was een voorstander van massaproductie van het vliegtuig, want hij begreep, dat je met hoge snelheid en een nieuwe tactiek door de afweer van de geallieerde jagers heen zou kunnen breken om de gevaarlijke bommenwerpers te kunnen aanvallen. Hij stelde daarom voor een groot aantal Me 262 toestellen samen te brengen daar, waar deze de grootste schade zouden kunnen toebrengen aan de vijand, namelijk in het noorden van Frankrijk tot in Nederland. Echter; zijn voorstel werd verworpen door Hitler en Goering. Volgens hen moest de Me 262 gebruikt worden als "Blitzbomber", een snelle jachtbommenwerper. Na deze beslissing verzocht Galland om van zijn functie ontheven te worden en vroeg hij overplaatsing aan naar een gevechtseenheid. Tot zijn eigen verbazing kreeg hij daarvoor toestemming. Uiteindelijk werd hij pas in januari 1945 ontheven van zijn positie, nadat hij was beschuldigd van het aanzetten tot muiterij. Hij had immers duidelijk laten weten geen vertrouwen meer te hebben in het opperbevel.

Toch verdween hij niet van het toneel. Albert Speer verzocht Hitler om Galland een speciale eenheid te laten opzetten. Het zogenoemde JV44-team opereerde onder zijn leiding vanaf het vliegveld Riem bij München en was uitgerust met de Me 262. Met dit toestel behaalde hij zijn laatste overwinningen.

Overigens, de confrontatie met twee geallieerde Marauder-bommenwerpers eindigde voor hem in een ziekenhuisbed, vanwaar hij werd overgebracht naar een Amerikaans krijgsgevangenenkamp. Op 28 april 1947 kwam hij vrij.


Na zijn vrijlating accepteerde hij in 1948 een aanbod van de Argentijnse regering om luchtvaartadviseur te worden. Met de Gloster Meteor leidde hij tot in 1955 Argentijnse piloten op. Hij ging er prat op, dat de Argentijnse luchtmacht in de Falklandoorlog vocht met hetgeen ze van hem geleerd hadden. Toch keerde hij terug naar Duitsland, waar hij bijvoorbeeld een functie bij de Luftwaffe afwees. Maar hij bleef wel op luchtvaartgebied actief. Hij schreef boeken over zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorg, schreef instructieboeken voor eskaderleiders en gaf les aan talloze Duitse en Amerikaanse piloten. Zijn boek "De eersten en de laatsten" werd in verscheidene talen vertaald. In 1967 werkte hij als adviseur mee aan de beroemde speelfilm "The Battle of Britain".

Galland bedacht veel vluchttechnieken, luchtstrategieën en handige trucjes om straaljagers onder controle te krijgen. Ook gaf hij adviezen aan ontwerpers van straaljagers. Zelf bleef hij tot op hoge leeftijd vliegen; op zijn 70e jaar maakte hij nog een vlucht met een straaljager.

Dan, op 9 februari 1996 komt de man, die graag een sigaar rookte in de cockpit en vier vrouwen versleet, te overlijden. Adolf Galland ligt begraven in Oberwinter, Rheinland-Palts.


<-- Vorige