Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog 1915
2016-05-05 / Jan Willem Laroo

Halverwege 1915 verscheen boven het westelijk front een Duitse jager die nogal afweek van de gangbare tweedekkertjes.

Het ontwerp was gebaseerd op de Franse Morane-Saulnier Type H uit 1913. De Fokker E serie had een enkele vleugel en een dodelijk mitrailleur die door de schroefcirkel kon vuren. Al snel wisten de Duitsers het luchtoverwicht te behalen, een periode die de 'Fokker plaag' werd genoemd en duurde tot begin 1916 toen verbeterde geallieerde toestellen aan het front kwamen.


De Fokker E.I maakte begin 1915 zijn eerste vlucht en werd in juli van dat jaar voor het eerst ingezet. Het probleem met de jachtvliegtuigen van het eerste uur was dat er problemen waren met naar voren vuren. De tweezitters hadden een navigator die in de achterste cockpit een mitrailleur bediende en verder zat vaak op de bovenvleugel een mitrailleur die moeilijk te bedienen en te richten was. De vliegtuigen met een duwschroef hadden de observator voorin en konden op die manier wel naar voren vuren.

De Fokker E.I was een éénpersoons jachtvliegtuig en met de mitrailleur op de neus kon het wapen makkelijker worden herladen en het richten was ook preciezer. Van de Fokker E.I zijn 54 exemplaren gebouwd.


Na de Fokker kwam in juni 1915 de Fokker E.II uitgerust met een sterkere motor en in december 1915 verscheen de Fokker E.III met een verbeterde vleugel. Van deze versie zijn er 249 gebouwd en begon Duitsland met het oprichten van speciale jachtafdelingen.
Begin 1917 is met de komst van de Albatros D.I en D.II de rol van de Fokker E uitgespeeld.

Naast verschillende replica's hangt in Londen in het Science Museum het skelet van de enig overgebleven Fokker E.III.

Gegevens Fokker E.III
Spanwijdte: 9,52 m
Lengte: 7,20 m
Hoogte: 2,4 0m
Vleugeloppervlak: 16 m2
Maximum snelheid: 140 km/uur
Vliegtijd: 1,5 uur
Plafond: 3600 m
Motor: 1 x Oberursel U.I 9 cylinder rotatiemotor
Vermogen: 75 kW (102 pk)


Van het Westelijk front geen nieuws
Bij Verdun woedt de oorlog hevig en ook Ieper in België is al een bekend slagveld. De Big Push, de aanval van de Fransen en de Britten aan de Somme moet nog beginnen.

In het Midden-Oosten verloopt de oorlog niet zo voorspoedig voor de geallieerden, met name in de Britse garnizoensplaats Kut-el-Amara in het huidige Irak staan de Britten op het punt zich aan de Turken over te geven. Maar de Britten en Fransen verdelen, met instemming van Rusland alvast het Turkse rijk waar later ook Italië een stukje van krijgt.

Oostenrijk-Hongarije boekt overwinningen in de Italiaanse Trentinostreek die Noord-Italië blootlegt voor een invasie. De Oostenrijk-Hongaarse troepen worden bij de aanvoer van zware stukken echter ernstig gehinderd door de Alpen. Op 17 juni weten de Italianen de vijand tegen te houden.

Ierland was in die tijd onderdeel van het Britse Rijk. Op 21 april 1916 probeerden Ierse nationalisten de macht over te nemen. Deze 'Paasopstand' werd echter neergeslagen door het Britse leger. Daarna begon een Ierse guerrillastrijd die in 1921 resulteerde in de Ierse Vrijstaat.


<-- Vorige