Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog 1915
2016-03-24 / Jan Willem Laroo

De Airco D.H.1 was een ontwerp van de Havilland, een tweedekker met een duwschroef en een vlieger en een navigator als bemanning. De navigator zat in de voorste cockpit en bediende een Lewis machinegeweer. De eerste exemplaren waren voorzien van een Renault type W motor die eigenlijk niet krachtig genoeg was. De eerst vlucht vond in januari 1915 plaats. De latere D.H.1A kreeg een krachtigere Beardmore motor. De D.H.1 verdween al weer snel van het oorlogstoneel, maar voor de verdediging van de Britse eilanden is het nog tot 1918 in gebruik geweest.

De opvolger D.H.2 was van eenzelfde constructie als de D.H.1 maar ontwikkeld als eenpersoons jachtvliegtuig als tegenhanger van de Fokker E. De Fokker E kon door de schroefcirkel heen schieten, een techniek die de Britten nog niet beschikbaar hadden.

De D.H.2 bleek goed opgewassen tegen de Fokker E en stond met name tijdens de slag bij de Somme zijn mannetje. Het was zeer wendbaar, waardoor er tijdens de opleiding regelmatig ongelukken gebeurden, maar in de handen ervaren piloten was het een uitstekende jager.

In september 1916 kwamen de Duitsers met vliegtuigen als de Halberstadt C.II en de Albatros D.I die wendbaarder waren dan de D.H.2. De D.H.2 bleef nog tot juni 1917 aan het front in Frankrijk en werd daarna gebruikt als trainer.

Gegevens
Spanwijdte: 8,61 m
Lengte: 7,69 m
Hoogte: 2,91 m
Maximum snelheid: 150 km/uur
Bereik: 400 km
Plafond 4200 m
Motor: 1 Gnome Monosoupape rotatiemotor
Vermogen: 75 kW / 102 pk

Verdun
Bij Verdun lagen een aantal forten op strategische punten. Om door te stoten moesten de Duitse troepen eerst deze forten veroveren. Op 21 februari openen de Duitsers het offensief met een negen uur durend kanonvuur. Daarna rukten 6000 man speciale troepen op gevolgd door een leger van 140.000 man. Op 25 februari valt het belangrijkste fort Fort Douaumont, waarop de Fransen hun verdediging reorganiseren. Daarvoor was de weg van Bar-Le-Duc naar Verdun cruciaal voor de aanvoer van voorraden. Van februari tot september 1916 werd de weg 24 uur per dag onderhouden vrachtwagens reden af en aan op hoogtijdagen meer dan 250 per dag. Later is deze weg La Voie Sacrée gedoopt.


Pas in april veroverden de Duitsers meer terrein maar de stad zouden zij nooit in handen krijgen. Dat kwam door het taaie Franse verzet en omdat de Duitsers in juli besloten dat de strijd bij de Somme belangrijker was. Later in het jaar wisten de Fransen de forten weer te heroveren.

Op de foto
foto 1: D.H.2
foto 2: Fort Veaux
foto 3: La Voie Sacrée 2014


<-- Vorige