Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog 1915
2016-02-23 / Jan Willem Laroo

Het Franse SPAD heette voluit Société Pour l"Aviation et ses Dérivés dat in 1911 door Armand Deperdussin als Aéroplanes Deperdussin werd opgericht. Hij was met de handel in zijde rijk geworden en raakte geïnteresseerd in de luchtvaart. Als technische directeur huurde Deperdussin Louis Béchereau in die verantwoordelijk was voor alle vliegtuigontwerpen.

Door malversaties door Armand Deperdussin ging het bedrijf in 1913 failliet en ging verder onder staatstoezicht als Société Provisoire des Aéroplanes Deperdussin. Uiteindelijk kocht Louis Blériot in 1913 de failliete boel op en veranderde de naam in Société Pour l'Aviation et ses Dérivés ofwel SPAD.

De eerste SPAD ontwerpen van Louis Béchereau was de SA serie, een nogal vreemd vliegtuig waar de piloot achter de trekschroef zat en de schutter in een kuip voor de schroef. In 1915 vloog de SPAD S.A-1 voor het eerst. Het was geen succesnummer en de 11 gebouwde toestellen werden voornamelijk aan de Russen geleverd, evenals de verbeterde S.A-2 die mei 1915 de eerste vlucht maakte. Een aantal zijn nog door de Franse luchtmacht gebruikt, maar de meeste van de 35 gebouwde toestellen gingen naar Rusland die ook de S.A-4 gebruikte. Ook hier was het geen succes, maar door een tekort aan vliegtuigen moesten ze het hiermee doen en de Russen hebben er zelfs twee overwinningen op vijandelijke vliegtuigen mee behaald. Pas met de komst in 1916 van de SPAD S.VII, ook een ontwerp van Béchereau, bracht het bedrijf een goed jachtvliegtuig op de markt.

Gegevens Spad S.A-2
Spanwijdte: 9,55 m
Lengte: 7,30 m
Hoogte: 2,65
Maximum snelheid: 154 km/uur
Actieradius: 300 kilometer
Plafond: 4300 meter
Motor: 1 Le Rhone 9J 9 cilinder rotatiemotor
Vermogen: 97 kW (132 pk)


De dodendraad
Dit was een elektrische versperring die door de Duitsers op Belgisch grondgebied was aangelegd. De werkzaamheden begonnen in april/mei 1915 en de draad werd in 1916 voltooid. Op die manier was een versperring aangebracht die liep vanaf Knokke naar Aken en de Nederlandse grens volgde.

Het moest deserteurs, spionnen en smokkelaars met 2000 volt tegenhouden, maar eiste ook onschuldige slachtoffers. In die tijd wist men op het platteland weinig van elektriciteit met de dodelijke gevolgen. Al snel plaatsten de Duitsers een prikkeldraadversperring op enige afstand van de elektradraad.

Op verschillende plaatsen langs de Nederlands-Belgische grens is een reconstructie van de draad te zien. Op de foto een stukje in Zondereigen. Ook in het Paviljoen Nederland en de Eerste Wereldoorlog bij Huis Doorn is een stukje draad gereconstrueerd.


<-- Vorige