Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog 1915
2016-01-05 / Jan Willem Laroo

De oorlog was vastgelopen in de loopgraven in Frankrijk en België. Voorlopig zou daar geen verandering in komen. Intussen waren de oorlogvoerende landen overgegaan tot het bombarderen van militaire en civiele doelen ver van het front.

De eerste luchtbombardement, uitgevoerd met zeppelins, was op Luik op 6 augustus 1914. Het waren ook zeppelins die het eerste bombardement op Engeland, Yarmouth en King's Lynn op 9 januari 1915, uitvoerden. Al snel bleken de zeppelins te kwetsbaar en zocht men naar vliegtuigen om de bombardementen uit te voeren.


De Zeppelin-Staaken was de voorloper van de Zeppelin-Staaken R serie Reisenflugzeugen, waarmee in het Duits grote vliegtuigen werden aangeduid.

De Zeppelin-Staaken V.G.O.I maakte op 11 april 1915 zijn eerste vlucht. Het was een enorme tweedekker met een gesloten cockpit (een unicum in die tijd) aangedreven door drie Maybach MB IV motoren, gebouwd door de Gothaer Waggonfabrik. De Kaiserliche Marine gebruikte het toestel aan het Oostelijke front. Later in het jaar ging het terug naar de fabriek waar twee extra motoren op de vleugels werden ingebouwd. In december 1915 verongelukte het toestel tijdens proefvluchten.

In 1915 is er ook nog een V.G.O.II gebouwd die op kleine details afweek van de V.G.O.I. Dit toestel is door de Luftstreitkräfte aan het Oostelijke front ingezet en later als lesvliegtuig gebruikt.

Een derde exemplaar was de Zeppelin-Staaken V.G.O.III ofwel de R.III. Dit toestel kreeg zes Mercedes D.III motoren, twee in de neus die een tweebladige propeller aandreven en vier in paren op de vleugels waarvan er twee een trekschroef en twee een duwschroef aandreven. De R.III werd ook ingezet boven het Oostelijke front.

De Zeppelin-Staaken R.IV was een R.III met de Mercedes D.II motoren in de neus en op de vleugels Benz Bz IV motoren die vierbladige propellers aandreven.

Latere Zeppeling-Staaken bommenwerpers uit de R serie zouden alleen motoren op de vleugels krijgen. De eerste daarvan, de Zeppelin-Staaken R.VI maakte in 1916 zijn eerste vlucht.

De oorlog in 1916
Aan de fronten, zowel in België, Frankrijk als in Italië worden gekenmerkt door aanvallen en tegenaanvallen. Het Duitse leger weet de forten bij Verdun te veroveren, Servië wordt door het Oostenrijks/Hongaarse leger onder de voet gelopen, in het Midden-Oosten maken de Britten langzaam maar zeker vorderingen en in Gallipoli is de evacuatie van het Britse leger ten einde. 17000 manschappen en 40 artilleriewapens zijn in veiligheid gebracht.

Nieuw is de inzet van de tank die door de Britten op 15 september 1916 voor het eerst werd ingezet.

Bombarderen deden de Duitsers in Engeland nog steeds met de Zeppelin. In eerste instantie mocht Londen van de Keizer niet worden gebombardeerd omdat zijn (Koninklijke) familie daar woonde maar dat verbod werd al snel opgeheven. Sinds juli 1915 wist de Keizerlijke luchtmacht het luchtoverwicht boven het Westelijke front met de Fokker Eindecker te veroveren, mede door de door Fokker verder ontwikkelde methode om door de schroefcirkel heen te schieten, waardoor het éénpersoons jachtvliegtuig was geboren en de jachtvliegers zich tot azen konden opwerken.

Ondanks de Duitse aanvallen met onderzeeërs blijven de Verenigde Staten zich afzijdig houden.


<-- Vorige