Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Jaaroverzicht 2015
2015-12-28 / Ton Bakels

Januari

- Op 19 januari vlogen twee fonkelnieuwe Nederlandse F-35's zij aan zij door het Amerikaanse luchtruim. De toestellen waren op weg van Florida naar Californië waar ze op Edwards Air Force Base zouden deelnemen aan de operationele testfase van de JSF. De F-35A Lightning II, zoals de JSF officieel heet, wordt in 2019 op de vliegbases Volkel en Leeuwarden verwacht.
- De groei van Air France KLM is vorig jaar geheel tot stilstand gekomen, dit terwijl Europa steeds meer vliegt. Volgens eerste schattingen van de AEA groeide het aantal passagiers met 11 miljoen. Ongeveer 81% van de vluchten zat vol; volgens de AEA waren Europese vliegtuigen niet eerder zo goed gevuld.
- Op maandag 26 januari maakt Transavia de nieuwe huisstijl bekend. De hele Transavia-vloot in Nederland en Frankrijk wordt overgeschilderd, er komen nieuwe uniformen en er is een naamsverandering. Transavia.com wordt weer Transavia.
- In navolging van de Berlijnse Muur wordt ook de landingsbaan van de voormalige marinevliegbasis Valkenburg stukje voor stukje verkocht. Met de opbrengst wil de Stichting Historie Marinevliegkamp Valkenburg een historisch bezoekerscentrum in richten op het terrein van de voormalige basis.
- Vijfentwintig jaar geleden - op 10 januari 1990 - startte van het fabrieksvliegveld van McDonnell-Douglas in Long Beach de driemotorige MD-11 voor zijn eerste vlucht.


Februari

- Al in het najaar van 2014 maakte Air France KLM een rigoureus reorganisatieplan voor de vrachttak bekend. Een en ander betekent, dat zes van de negen vrachtvliegtuigen op Schiphol in de komende tijd uit dienst worden genomen. Maar ook Martinair moet bloeden. Er zouden slechts vier vrachttoestellen bij Martinair overblijven. Dit alles ondanks het feit, dat luchtvracht nog steeds groeit.
- Turboprops zijn geliefd in de luchtvaart, waar een hevige prijzenslag woedt. De nieuwe generatie propellervliegtuigen verbruikt de helft minder brandstof dan regionale jets. In Azië zijn ze razend populair bij prijsvechters. Turboprop-bouwer ATR, een 50% dochter van Airbus, zou in gesprek zijn met een tiental Europese maatschappijen over de aanschaf van de ATR-72 (70 stoelen). (foto 1) Daaronder ook de KLM, die de verouderde Fokker 70's in de Cityhopper-vloot moet vervangen.
- Grote onrust ontstaat er bij vliegmaatschappijen, omdat er steeds meer bewijzen op tafel komen, dat met zenuwgas verontreinigde lucht in cockpit en cabine wel degelijk dodelijk kan zijn. Oorzaak: verse buitenlucht wordt door de motoren aangezogen. Giftige oliedampen komen daarin regelmatig mee. Alleen de nieuwe Boeing 787 Dreamliner heeft een andere aircotechniek. Een filter om dit euvel tegen te gaan kost ongeveer 25.000 euro per stuk. Om alle vliegtuigen hiermee uit te rusten zou een enorme kostenpost betekenen voor de luchtvaartmaatschappijen. Volgens de Nederlandse arts-piloot Michel Mulder heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond, dat de giftige stoffen ook in minimale dosering erg schadelijk kunnen zijn voor de bemanning en passagiers.
- Dertig jaar geleden, in 1985 verwierf Lufthansa een driemotorige, nog vliegwaardige klassieker, namelijk een Junkers Ju-52. Het toestel werd overgenomen van een Amerikaanse old-timer verzamelaar. De eerste driemotorige Ju-52, "Tante Ju" zoals het vliegtuig in de volksmond werd genoemd, maakte zijn eerste vlucht op 10 maart 1932.


Maart

- Op 24 maart beleeft de luchtvaart een verschrikkelijke crash; een Airbus A320-200 van het Duitse Germanwings vliegt te pletter tegen een bergtop in de Franse Alpen. Het vliegtuig was op weg van Barcelona naar Düsseldorf. Naar later zou blijken was de oorzaak van de crash een zelfmoordactie van de copiloot.
- Nog een crash; een Nederlandse Apache gevechtshelicopter stort neer in Mali. De Apaches maken deel uit van de Minusma-missie in het Afrikaanse land, waar ze verkenningstaken verrichten voor de Nederlandse militairen.
- Na 95 jaar neemt de KLM afscheid van Fokker-vliegtuigen. De hele Fokker 70-vloot van KLM Cityhopper zal tussen eind dit jaar en 2018 vervangen worden door de Braziliaanse Embraer 190. De Fokker 70 was een kleinere versie van de Fokker 100 en opvolger van de Fokker F 28 Fellowship. Het eerste toestel kwam in 1993 in dienst bij Cityhopper. Van een andere legendarische bouwer nam de KLM ook al afscheid, namelijk van Douglas in de vorm van de McDonnell-Douglas MD-11.
- KLM is in verregaande onderhandelingen om vanaf april te gaan samenwerken met Oman Air
- Ryanair maakt bekend, dat het binnen vier jaar op grote schaal gaat vliegen tussen Europa, Amerika en de Cariben, en dat tegen zeer lage tarieven. Ook Schiphol zou een vertrekhaven worden.
- Arkefly wil het monopolie van de KLM op vluchten naar Sint Maarten doorbreken. Dit moet komende winter gaan gebeuren met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner.
- Schiphol wordt de komende tijd het toneel van een gevecht tussen prijsvechter EasyJet en Ryanair. EasyJet, dat al jaren op Amsterdam vliegt, breidt fors uit en start met een basis van drie vliegtuigen op de nationale luchthaven. Maar ook concurrent Ryanair wil komende winter gaan vliegen vanaf Schiphol. Dit alles tot groot ongenoegen van de KLM.
- Er hebben zich nog geen luchtvaartmaatschappijen gemeld om te gaan vliegen vanaf Lelystad Airport. Men wil nu klanten lokken met een laag landingstarief.
- Luchtverkeersleiding zal in de toekomst verdwijnen door verregaande automatisering. Althans, dat zegt de voorzitter van Canso, de mondiale koepel van verkeersleidingen, Paul Riemens. Volgens de topman zullen vliegtuigen in de toekomst zelf hun route bepalen op basis van systemen en software. Er zouden geen mensen meer aan te pas hoeven komen.
- Op 9 maart begon de Solar Impulse II, een vliegtuig dat alleen vliegt op zonne-energie, aan een vlucht rond de wereld.


April

- Opnieuw worden door mensen uit de luchtvaart twijfels geuit over de noodzaak van Lelystad Airport als "overloop" van Schiphol. Volgens Arkefly-baas Van de Velde zijn in Flevoland veel te weinig vliegtoeristen, waardoor vluchten uit die regio onrendabel zijn, ook omdat Schiphol zo dichtbij ligt. Bovendien zou Lelystad er voor gaan zorgen, dat vliegveld Eelde failliet gaat. Ook KLM-bestuurder Peter Hartman heeft zo zijn twijfels en stelt, dat de investeringen in luchthaven Lelystad beter gestoken kunnen worden in een sterker Schiphol, dat bedreigt wordt door opkomende luchtvaartcentra Istanbul en Dubai.
- Op 30 maart arriveerde EasyJet op Schiphol om daar een basis op te bouwen met
uiteindelijk vier op Schiphol permanent gestationeerde vliegtuigen. Vanuit Nederland zal met Nederlands personeel gevlogen worden. Meteen werd ook duidelijk gemaakt, dat een eventuele samenwerking met de KLM er niet in zit.
- Het nationale luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad "aast" op het "koninklijk vliegtuig" PH-KBX. (foto 2) De Fokker 70, het Nederlandse regeringstoestel, gaat in 2017 met pensioen. Zeker nu de Fokker 70 uit de KLM-vloot gaat verdwijnen, zou het zeer waardevol zijn, als de KBX voor Nederland behouden zou kunnen blijven.
- Het van oorsprong Ierse CityJet heeft zich door verkoop los gemaakt van Air France KLM. CityJet werd ooit gekocht door Air France KLM om met deze maatschappij goedkoper te kunnen opereren op Europese routes, omdat Ierland minder sociale lasten kent. Het eveneens Ierse Ryanair bedient zich van dezelfde voordelen. CityJet vliegt onder meer vanuit Amsterdam en Rotterdam op London Heathrow en richt zich op de zakelijke markt. CityJet vliegt met de Avro RJ85 en met de Fokker 50.
- Het Nederlandse AIS vliegt sinds 30 april tweemaal per week met een Jetstream 32 van het Duitse Münster-Osnabrück naar het eiland Sylt.
- Voor vliegtuigspotters was het smullen op de vliegbasis Leeuwarden. Vanwege de
vliegoefening "Frisian Flag" waren gevechtstoestellen uit Duitsland, Amerika, Polen, Spanje, Finland en Nederland te bewonderen


Mei

- Opnieuw verschijnen er berichten over de levensbedreigende zenuwgassen, die door de motoren met verse lucht in het vliegtuig worden gezogen. (zie ook berichtgeving in februari) Het Academisch Medisch Centrum zou ten aanzien van dit probleem met een bikkelhard bewijs komen.
- Vanaf 1 mei start Aegean Airlines rechtstreekse vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar het Griekse eiland Corfu. De vluchten worden van 1 mei tot en met 25 september op vrijdag uitgevoerd met een Airbus A320. Aegean Airlines was The Regional Airline of the year in 2014 en is aangesloten bij Star Alliance.
- Aan de samenwerking tussen Alitalia en Air France KLM komt in januari 2017 een einde. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij wil de contracten niet verlengen. Volgens Alitalia beperken de afspraken met Air France KLM de mogelijkheden om een eigen koers te bepalen.
- De IJslandse prijsvechter Wowair lanceert op 8 mei de eerste budgetvluchten van Schiphol naar Amerika. Gepland zijn komende zomer vier vluchten per week van Amsterdam naar Reykjavik; in de winter wordt dat teruggebracht tot drie vluchten. Na een stop van een uur in de IJslandse hoofdstad gaat de vlucht door naar Boston of Washington.
- In de herfst begint ook Lufthansa met budgetvluchten naar Amerika via de nieuwe dochter Eurowings, uitgevoerd door Sun Express, een samenwerking met Turkish Airlines. Overigens, Eurowings bestond al eerder. Al op 1 januari 1993 werd Eurowings opgericht. De toen zelfstandige regionale maatschappij kwam voort uit twee Duitse regionale maatschappijen n.l. Nürnberger Flugdienst (NFD) en Reise- und Industrieflug Dortmund (RFG).
- Fluisterstil elektrisch luchtvervoer is een stap dichterbij gekomen nu Siemens een vliegtuigmotor heeft ontworpen, die niet op kerosine draait maar op electriciteit. Twee van deze 260 kW leverende motoren zijn in staat een 4000 kilo wegend toestel te laten opstijgen. De ontwikkeling van het eerste toestel vindt nog niet plaats. Het wachten is op lichtgewicht accupakketten met een grote opslag capaciteit. Een mogelijkheid zou een hybride-variant met een aangekoppelde verbrandingsmotor kunnen zijn.


Juni

- Op 4 juni wordt het nieuwe Breda International Airport geopend. Voorheen was het vliegveld Seppe tussen Breda en Roosendaal vooral bedoeld voor sportvliegtuigen. Volgens een woordvoerder wordt het nu meer een zakelijke luchthaven, mogelijk straks ook voor regionaal toeristisch verkeer.
- De vijf grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa willen dat overheden zich meer inzetten voor belasting- en kostenverlaging van luchthavens, zodat de vliegtickets in prijs omlaag kunnen. Dat is één van de speerpunten, die op 17 juni werden gepresenteerd in Brussel in een historische bijeenkomst , waarin concurrenten Air France KLM, Lufthansa, IAG, Ryanair en EasyJet om de tafel zaten.
- De Nederlandse F-16's blijven voorlopig vanuit Jordanië luchtaanvallen uitvoeren op terreurleger IS in Irak. Zes van de acht jachtvliegtuigen blijven met 250 militairen tot de zomer van 2016 actief.
- Luchtvaartmaatschappij Etihad wil de samenwerking met Air France KLM verder uitbreiden.
- Mogelijk verdwijnt de route Malaysia Airlines van Schiphol naar Kuala Lumpur.
- Vanaf 16 juni vliegt Qatar Airways van Schiphol naar 140 bestemmingen wereldwijd.
- Avio-Diepen, ooit onderdeel van vliegtuigfabrikant Fokker, profiteert sterk van de bezuinigingsslag in de luchtvaart. Avio-Diepen levert onderdelen die door fabrikanten als Boeing en Airbus worden gebruikt voor de interieurs van vliegtuigen. Het bedrijf heeft vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen als klant.


Juli

- Eindhoven Airport komt positief en negatief in het nieuws. Allereerst het positieve: de luchthaven mag 50% groeien naar 43.000 starts en landingen per jaar. Dit om Schiphol te ontlasten. Ook is besloten dat Eindhoven Airport gemiddeld vier nachtvluchten per dag mag toestaan tussen 23 en 24 uur. Voor Transavia, die in Eindhoven een basis heeft zijn vroege vertrekken en late aankomsten noodzakelijk om rendabel te vliegen. En nu het negatieve: de luchthaven heeft mogelijk laakbaar en zelfs strafbaar gehandeld door een noodlanding van Transavia op zaterdag 25 juli in zware storm te weigeren.
- Na 96 jaar komt luchtvaartbedrijf Fokker Technologies in handen van een Britse concurrent. Fokker wordt een werkmaatschappij van het Britse GKN. Fokker bestaat tegenwoordig uit vier onderdelen die een succesvolle doorstart maakten na het faillissement van vliegtuigbouwer Fokker in 1996.
- KLM vermindert het aantal vluchten in haar winterdienstregeling in een poging de dalende inkomsten te compenseren. KLM schrapt vluchten op tien Europese bestemmingen en gaat ook minder vliegen op Japan en Brazilië. De maatschappij ondervindt in Europa hevige concurrentie van de low cost carriers en op de routes naar Zuid-Oost Azië van concurrenten als Emirates.
- De wereldreis met het zonnevliegtuig Solar Impulse II is afgebroken en uitgesteld tot 2016 vanwege accuproblemen.
- Een vliegtuigje van Airbus met aan boord de Franse piloot Didier Esteyne vloog op 10 juli louter op elektriciteit van Engeland naar Frankrijk.
- 's Werelds eerste DC-3 simulator is gebouwd bij MPS in het Utrechtse Groenekan. Dat werd gevierd met tal van Dakota-prominenten onder wie de voorzitter van DDA Classic Airlines (voorheen Dutch Dakota Association).


Augustus

- Op Edwards Air Force Base in Californië zijn Nederlandse vliegers druk bezig met het testen van de F-35 Lightning II, beter bekend als de JSF. Het gaat daarbij om operationele testen, Daarbij horen luchtgevechten, het tanken bij een KDC-10 en het neuraliseren van vijandelijke wapensystemen. Nederland heeft vooralsnog 37 Joint Strike Fighters bij fabrikant Lockheed Martin besteld. Ze moeten vanaf 2017 de F-16's vervangen.
- Airbus heeft patent op de bouw van een hypersonisch vliegtuig met raketmotor, dat drie keer zo snel en twee keer zo hoog (35 km) vliegt als de toenmalige Concorde. Het ontwerp ligt nog in een pril stadium op de tekentafel van technici en het zal zeker nog vijftien tot twintig jaar duren voor een dergelijk toestel werkelijkheid is.
- Vijfendertig jaar geleden - in 1980 - waren er binnen Lufthansa ernstige meningsverschillen over het feit of toen nieuwe vliegtuigtypen als Airbus A310 of Boeing 757 en 767 met twee of met drie man - dus zonder of met een boordwerktuigkundige - gevlogen moesten worden. Immers de nieuwe digitale technieken in de cockpit maakten de derde man overbodig. In eerste instantie was de pilotenvereniging fel tegen een tweemanscockpit; de belasting zou voor twee vliegers te groot zijn. Echter, toen duidelijk werd dat ongevallenstatistieken uitwezen, dat bij door twee piloten gevlogen toestellen zoals de Boeing 737 en de Douglas DC-9 minder ongelukken waren voorgekomen dan bij vliegtuigen met drie man in de cockpit, was het pleit voor de tweemanscockpit beslecht.


September

- Eindhoven Airport verwelkomt volgend jaar eind april een nieuwe luchtvaartmaatschappij, namelijk de Spaanse low cost carrier Vueling. De prijsvechter, die onderdeel is van hetzelfde luchtvaartconcern als British Airways en Iberia (IAG), zal 's zomers vier en 's winters drie keer per week op en neer vliegen vanuit Barcelona. Nieuw is die bestemming niet voor Eindhoven, want Transavia biedt al dagelijks een vlucht aan naar de Catalaanse metropool.
- Ryanair wil snel groeien op Schiphol, maar ook op Eindhoven en Maastricht Aachen Airport. Dit bevestigde Ryanair's topman Michael O'Leary. Over het nieuwe Lelystad Airport liet hij zich nog niet uit. O'Leary kwam naar Amsterdam vanwege de start van de eerste vluchten tussen Dublin en Amsterdam. Amsterdam is een nieuwe luchthaven voor de Ierse prijsvechter, die zich naast toerisme en familiebezoek ook steeds meer op zakenreizen richt. Opmerkelijk was dat O'Leary samenwerking met KLM voor doorverbindingen op verre vluchten niet langer uitsluit. Zelf vliegen naar verre bestemmingen in Amerika en Azië zit er voor Ryanair voor de komende drie jaar niet in, omdat het moeilijk is voldoende geschikte vliegtuigen te bestellen.
- Vijf en tachtig jaar geleden - op 11 september 1930 - koos de éénmotorige Junkers Ju 52 voor het eerst het luchtruim. Pas op 7 maart 1932 verscheen de bekende driemotorige versie op het luchtvaarttoneel. Van dit beroemde toestel werden er in totaal meer dan 5000 exemplaren gebouwd.


Oktober

- De Scandinavische prijsvechter Norwegian aast op Schiphol als knooppunt voor zowel
Europese als verre vluchten. Volgens Norwegian zou Amsterdam zeer interessant zijn als basis voor dagelijkse budgetvluchten naar onder andere Amerika en de Cariben. Een en ander zou een behoorlijke concurrentie kunnen worden voor de KLM-groep. De Noorse prijsvechter timmert behoorlijk aan de weg; zo plaatste het een megaorder bij Boeing voor 19 B787-9 toestellen met een optie op tien exemplaren extra. Nu vliegt Norwegian met acht kleinere B787-8 toestellen van Londen Gatwick naar Amerika.
- Miljoenen moeten Maastricht Aachen Airport overeind houden. De Zuid-Limburgse luchthaven hangt al jaren als een molensteen om de nek van de provincie. Door miljoenensteun van de provincie en omliggende gemeentes kan het zwaar noodlijdende vliegveld, dat in 2013 ook al eens op de rand van een faillissement balanceerde, ternauwernood worden gered. Oorzaak van de problemen: Maastricht krijgt gewoon te weinig passagiers. Al jaren vliegen mensen uit het zuiden van het land in toenemende mate via vliegveld Eindhoven en Duitse en Belgische luchthavens naar hun bestemming. Daarom heeft Transavia inmiddels besloten te stoppen met vluchten vanaf Maastricht. Echter, volgens provinciale bestuurders zou het open houden van het vliegveld goed zijn voor de uitstraling van de regio.
- Zestig jaar geleden - op 13 oktober 1955 - bestelde het toenmalige Pan American World Airways (PanAm) 20 Boeing 707 toestellen. (foto 3) Daarmee werd PanAm de eerste klant voor de Boeing 707. Bij concurrent Douglas had Panam in eerste instantie 25 exemplaren van de DC-8 besteld, maar toen American Airlines op 8 november 1955 een bestelling voor 30 Boeing 707 vliegtuigen plaatste, koos PanAm toch voor de 707.


November

- Op zaterdag 21 november arriveert de eerste Dreamliner van de KLM op Schiphol. Het
toestel - reg. PH-BHA en met de naam "Zonnebloem" - dient als vervanging van de Boeing 747 vracht/passagiers combi's. De Dreamliners, die namen van bloemen krijgen, zullen o.a. gaan vliegen op het Midden-Oosten (Bahrein, Abu Dhabi)
- Transavia was deze maand ook duidelijk in het nieuws: zo zette Air France KLM de relatie en de zelfstandigheid van KLM onder druk met het plan Transavia in te lijven; dan komt er op 10 november het bericht, dat Transavia Nederland mogelijk deels zou worden verkocht! De KLM-top reageert woedend op het bericht over de
eventuele Transavia-verkoop en ziet dit als hernieuwde aanval op de zelfstandige bedrijfsvoering van de KLM. Twee dagen later verschijnt dan het bericht, dat Transavia Nederland wil gaan samenwerken met het Amerikaanse Delta. Het samen uitvoeren van vluchten met Delta zou meer passagiers kunnen opleveren voor Transavia, dat wil groeien om te kunnen concurreren met Ryanair en EasyJet.
- Over EasyJet gesproken; de maatschappij die op 10 november 20 jaar bestond, groeit als kool op Schiphol en wel zodanig, dat het geconfronteerd dreigt te worden met capaciteitsproblemen. EasyJet is na KLM en Transavia de grootste klant van Schiphol.
- Op 19 november verschijnt het bericht, dat drie luchtvaartmaatschappijen vanaf vliegveld Twente zakelijke vluchten willen gaan verzorgen. Nadat het vliegveld decennialang als luchtmachtbasis en voor commerciële luchtvaart in gebruik was, ligt het al sinds 2007 stil.
- Op 27 november behaalde Groningen Airport Eelde een nieuw passagiersrecord. Het record is te danken aan de goede bezetting op de vluchten en aan de uitbreiding van het aanbod aan bestemmingen, zoals naar Lanzarotte, Bodrum, Gdansk en Londen Southend.
- Fokker Technologies heeft een nieuwe opdracht binnengehaald voor de F-35 Joint Strike Fighter. Het bedrijf gaat de komende jaren deuren voor het gevechtsvliegtuig leveren, die tijdens de vlucht kunnen worden geopend om bijvoorbeeld in de lucht bij te tanken.
- Begin november presenteerde het Chinese COMAC het eerste door hen geproduceerde
passagiersvliegtuig, de C919, in Shanghai. Het toestel moet de concurrentie aangaan met vliegtuigen van bouwers als Airbus en Boeing.


December

- Malaysia Airlines waar KLM al sinds 1998 mee samenwerkt, vertrekt definitief van Schiphol. De maatschappij, die vorig jaar twee vliegrampen te verwerken kreeg, heeft net als Air France en KLM last van de moordende concurrentie van snelgroeiende luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, waaronder Emirates. Voor Schiphol betekent het vertrek van Malaysia, dat er weer een draad uit het netwerk van bestemmingen wordt getrokken.
- De lage olieprijs van de laatste tijd raakt KLM Cityhopper. Immers, KLC vliegt bijvoorbeeld op veel bestemmingen in Noorwegen en Schotland, die voor de toeristische markt minder in trek zijn, maar wel voor de olie-industrie. KLC, dat haar huidige Fokker-vloot gaat vervangen door Embraer-toestellen, ziet de vraag door de ontslagen in de oliebusiness dalen.
- Transavia wil een nieuwe poging tot expansie doen door een basis te openen op de
luchthaven van München. Daar zullen straks vier vliegtuigen worden gestationeerd. Transavia Services, zoals de Duitse dochter wordt genoemd, maakt deel uit van het plan van Air France KLM om een prijsvechter te ontwikkelen. Deze moet het dan gaan opnemen tegen concurrenten als EasyJet en Ryanair.
- Met een gecontroleerde landing van de draagraket Falcon 9 van het bedrijf SpaceX is op 22 december een grote stap voorwaarts gemaakt in de ruimtevaart. Het is voor het eerst , dat een draagraket op eigen kracht terugkeert op aarde na een vlucht buiten de dampkring.
- Tachtig jaar geleden, op 17 december 1935, maakte de Douglas DC-3 zijn eerste vlucht. De datum is curieus, want op 17 december 1903 kregen de gebroeders Wright voor het eerst een vliegtuig in de lucht. De DC-3, die zich ontpopte als een waar succesvliegtuig, was ook in gebruik bij de KLM. De eerste kwam op 27 januari 1944 in dienst bij de nationale luchtvaartmaatschappij. (foto 4: De PH-TCR)


En dan nog dit

Regelmatig verschenen er berichten in het nieuws over de relatie Air France - KLM, getuige de de krantekoppen.

26 januari
"KLM-top in opstand tegen Air France. Vertrouwensbreuk dreigt na plannen om blauwe zwaan in te lijven."
De KLM-directie en de commissarissen in Nederland keren zich vierkant tegen de plannen van de moedermaatschappij in Parijs om KLM "in te lijven".

29 april
"Voor zak met geld is KLM te koop."
Een scheiding tussen Air France en KLM is niet langer ondenkbaar.

21 mei
"Franse staat gijzelt KLM"
De verrassende uitbreiding van het belang van de Franse staat in Air France KLM kan een opsplitsing van de luchtvaartmaatschappij blokkeren.

5 oktober
"KLM in gevaar door mislukte sanering. Nieuwe stakingen bij Air France dreigen."
De fusiepartners Air France en KLM liggen opnieuw op ramkoers. Personeelsproblemen bij de Franse tak dreigen de Nederlandse operatie ernstig te verstoren.

13 oktober
"Koop Air France KLM"
Het kabinet moet de Nederlandse belangen in Air France KLM veiligstellen. Dat kan door voor circa 400 miljoen euro aan aandelen in de luchtvaartreus te kopen.

En nu maar afwachten, hoe het in 2016 verder gaat.


<-- Vorige