Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog. 1915
2015-11-17 / Jan Willem Laroo

De G.I was oorspronkelijk bedoeld als watervliegtuig. De romp was geplaatst op de bovenste van de dubbele vleugel zodat de schutter een ruim schootsveld had. De Gotha G.I maakte op 30 januari 1915 zijn eerste vlucht en, vanwege zijn grote vliegbereik, werd gebruikt als bommenwerper.

De productie bij Gothaer Waggonfabrik AG in Gotha, een stad zo een 170 km schuin boven Frankfurt, begon in maart 1915 en in de loop van dat jaar werden de eerste vliegtuigen in Rusland ingezet als verkenner. Behalve dat de motoren niet sterk genoeg waren, was er wel meer aan te merken op de Gotha G.I. Zo was, in geval van een noodlanding, de schutter zijn leven niet zeker.

Al snel werden sterkere motoren toegepast, maar de Gotha G.I is niet als een succesvol toestel de annalen ingegaan. Het werd voornamelijk voor verkenning gebruikt en was een makkelijke prooi voor de snellere jagers die in die tijd op het strijdtoneel kwamen. Er zijn er 20 van gebouwd.

Gegevens
Spanwijdte: 20,30 m
Lengte: 12 m
Hoogte: 3,90 m
Maximum snelheid :130 km/uur
Motoren: 2x Benz BZ II lijnmotoren
Vermogen: 110 kW (150 pk) elk

Latere Gotha G typen waren van een heel ander ontwerp.

Vliegtuigmoederschip
Dat is een vrachtschip met watervliegtuigen aan boord die vanaf zee een aanval uitvoeren of ondersteunen. Aan boord worden de vliegtuigen onderhouden en van brandstof en munitie voorzien. De watervliegtuigen worden met een kraan áá en ván boord gehesen.

De Japanners waren de eersten die een vliegtuigmoederschip operationeel inzetten. De Wakamiya was van oorsprong een in Engeland vrachtschip gebouwd voor de Russen. De Japanners wisten het schip tijdens de Russisch-Japanse oorlog (8 februari 1904 - 5 september 1905) te enteren, waarna het als oorlogsbuit werd toegevoegd aan de Japanse vloot.

De Wakamiya had Maurice Farman watervliegtuigen aan boord die vanaf september 1914 in China tegen Oostenrijks-Hongaarse en Duitse schepen werden ingezet en tegen Duits gebied in China waar ze de Britse troepen ondersteunden.

De Fransen hadden al in 1911 de La Foudre, een speciaal voor de ondersteuning en vervoer van watervliegtuigen omgebouwd schip.

Groot-Brittannië experimenteerde in 1913 met de kruiser HMS Hermes voorzien van een dek waar de vliegtuigen stonden en op en af konden worden getakeld. In 1913 werd de kiel gelegd voor de HMS Ark Royal, een speciaal voor watervliegtuigen gebouwd vliegtuigmoederschip. Op 10 december 1914 werd de Ark Royal in dienst gesteld. Begin 1915 werd het schip en de vliegtuigen ingezet tijdens de Gallipoliveldtocht. Een speciale manier van het oppikken van vliegtuigen was de zogenaamde Hein-Mat, een mat dat achter het schip werd gesleept en het gelande vliegtuig op werd gemanoeuvreerd om aan boord te worden gehesen. Op die manier hoefde het schip geen vaart te minderen.

Al snel werden vrachtschepen omgebouwd tot vliegtuigmoederschepen. De eerste Britse aanval vond plaats op kerst 1914 waarbij vanaf verschillende vliegtuigmoederschepen, ondersteund door andere oorlogsbodems, Cuxhaven en de Zeppelinhangars op Northolt werden aangevallen en gebombardeerd.

In 1911-1912 waren er al experimenten met het vliegdek en stegen en landden vliegtuigen succesvol op een vliegdek. Dat had voornamelijk te maken met de lage start- en landingssnelheden van het vliegtuig, maar toen de vliegtuigen sneller werden, was het vliegdek gewoon te kort. Pas in 1918 hadden de Britten met de HMS Argus een echt vliegdekschip.


Op de foto een model van het vliegtuigmoederschip HMS Ark Royal te zien in het Royal Navy Museum in Portsmouth.


<-- Vorige