Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Luchtvaartnieuws uit de Nederlandse Antillen
2019-01-21 / Arno Landewers

Voorbestaan Insel Air aan een zijden draadje
De afgelopen maanden waren er veel ontwikkelingen rond de overname van het noodlijdende Insel Air. Na het afstoten van de Fokker 70 en MD82/83 vloot en forse personeelsreducties werden vanaf juli met een Fokker 50 en een van Coviasa gehuurde Embraer 190 vanaf Curaçao vluchten naar Sint Maarten en Suriname gemaakt.

Vanaf begin juli werd exclusief onderhandeld met One Laser Group uit Miami als mogelijke kandidaat voor overname van 49% van de Insel Air aandelen (op de overige 51% heeft het Land Curaçao een pandrecht en stemrecht). One Laser Group is een investeerdersgroep met onder meer een aircargo-management bedrijf en onder de eigenaren zouden enkele Venezuelaanse zakenlieden zijn. Met het naderen van een crediteurenvergadering op 31 augustus (en de noodzakelijke verlenging van de surseance), werd duidelijk dat een voorstel van One Laser Group voor de overname niet voldeed aan de toets, en er een tweede overname kandidaat was: Intercaribbean Airways, een regionale luchtvaartmaatschappij gevestigd op de Turks-& Caicos eilanden. De rechter verlengde inderdaad de surseance, maar wel onder de nodige voorwaarden, waaronder de betaling van lopende verplichtingen en het concreet maken van overname door een financier. De operaties met slecht een of twee vliegtuigen bleken al snel onvoldoende om aan de afbetalingseis te voldoen.

Echter, vanaf 1 oktober werd exclusief onderhandeld met Intercaribbean Airways over een overname. Dit leek in eerste instantie voorspoedig te verlopen. De ondertekening van een "Heads of Agreement" gaf de rechter serieuze hoop op vooruitgang, zodat de surseance andermaal werd verlengd. Eind november werd een crediteurenakkoord gepresenteerd. Er is bij 1200 crediteuren een schuld van 170 miljoen gulden, waarvan bij 2/3 de schulden in de orde van enkele 1000den guldens zijn. Volgens het akkoord zou 3000 gulden op korte termijn worden uitbetaald. Op 4 december werd ingestemd door het vereiste aantal schuldeisers.

Intercaribbean kondigde aan op korte termijn een Embraer 120 op Hato, Curacao te stationeren om Insel Air te ondersteunen met de vluchtuitvoer. Maar de vereiste bankgarantie voor de investering van 20 miljoen gulden (11.5 miljoen dollar) door Intercaribbean bleef half december uit, en pas na twee keer door de rechter verleend uitstel kon op 14 januari de bankgarantie worden overlegd. Maar omdat Intercaribbean de zekerheidsstelling voor het crediteurenakkoord (door de hypotheek op een vliegtuig) aan een uiterste datum van ondertekening van het akkoord had gebonden (15 april 2019) weigerde de rechter goedkeur te geven omdat hiermee het nakomen van de afspraken met de crediteurs onvoldoende verzekerd is. De bewindvoerder van Insel Air heeft inmiddels Intercaribbean Airways aansprakelijk gesteld, inclusief een dwangsom, en een deurwaarde nam op 19 januari zelfs de brandstof van een Intercaribbean Embraer op Hato in beslag.

EZ Air en Divi Divi Air breiden uit
Door de problemen rond Insel Air zijn diverse initiatieven ontstaan om de uitgevallen vluchten over te nemen. Op de eerste plaats schafte op Bonaire de lokale luchtvaartmaatschappij EZ Air (vliegend met enkele Islanders en een Navajo Chieftain) twee Beech 1900's aan. De aanschaf werd gefinancierd door het Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN) en de toestellen worden ingezet voor vluchten tussen Bonaire, Aruba en Curaçao en voor medische vluchten naar Colombia. De investering is ingegeven door de gedachte dat men door een luchtvaartmaatschappij op Bonaire minder afhankelijk is van maatschappijen van andere eilanden, en de luchtverbindingen beter gewaarborgd zijn. De toestellen zijn begin november (PJ-EZA) en begin december (PJ-EZY) afgeleverd.

Divi Divi Air, dat vanaf Hato, Curaçao opereert met Islanders en twee Twin Otters, breidde met nog een Twin Otter uit, en sprong door een samenwerking met Corendon Dutch Airlines in het door de problemen bij Insel Air ontstane capaciteitstekort op de route tussen Curaçao en Sint Maarten. Vanaf 10 december wordt een Corendon Boeing 737-800 vijf keer per week ingezet op deze route, terwijl vanaf 15 december ook twee keer per week vanaf Curacçao naar Sao Paulo (Brazilië) wordt gevlogen. De vluchten naar Sint Maarten worden in samenwerking met Insel Air, onder Divi Divi Air en Insel Air vluchtnummers uitgevoerd. De Corendon Boeing 737-800 (PH-CDH) is voor de operaties vanaf Hato ook voorzien van Flydivi.com opschriften.

Herstel Juliana luchthaven Sint Maarten verloopt moeizaam
Het herstellen van de schade die in september 2017 door orkaan Irma op en rond de Juliana luchthaven op Sint Maarten was ontstaan verloopt moeizaam. Hoewel in juli het dak van de terminal was gerepareerd, en er op 11 december de eerste passagiers konden worden ontvangen, heeft de Nederlandse staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties Raymond Knops zijn bezorgdheid geuit rond het achterblijven van de overige reparaties rond de luchthaven. Hoewel er een kant-en-klaar plan is, voor de helft gefinancierd door een lening van de Wereldbank en de Europese Investeringsbank, en voor de andere helft uit een noodhulpfonds, onderhandelde de regering van Sint Maarten met andere financiers. Het probleem voor het bestuur van Sint Maarten bleek het toezicht door de Royal Schiphol Group op de uitvoer van het plan, ondermeer door afgevaardigden in de Raad van Bestuur van de luchthaven. Onder druk van Knops is het plan en de financiering nu aanvaard, maar er blijven bezwaren over de rol van de Royal Schiphol Group.

Overigens beletten de achterstallige reparaties luchtvaartmaatschappijen niet om Sint Maarten weer op te zoeken. Op 5 mei hervatte Spirit Airlines de vluchten vanaf Fort Lauderdale (Florida, VS) naar Sint Maarten, en in juni startte Air Century lijndiensten tussen Santo Domingo en Sint Maarten.

Renovatie luchthaven Saba
Het vliegveld van Saba, de Juancho E. Irausquin luchthaven, werd op 9 oktober officieel heropend na een meer dan een maand durende renovatie, waarbij het vliegveld gesloten was. De baan is vernieuwd, en ook het stationsgebouwtje is gerenoveerd. Er wordt nog wel gewerkt aan een taxibaan naar het heliplatform, de toegangsweg en een gebouw voor de nooddiensten. Een Winair Twin Otter maakte de eerste landing op de vernieuwde baan.