Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Bij Primeur! CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 lezing Tussen hemel en aarde
2018-04-04 / CRASH 40-45

Zaterdag 14 april 2018 in het CRASH Luchtoorlog & Verzetsmuseum '40-'45 de primeur van de lezing "Tussen hemel en Aarde" over een dag in het leven van een Amerikaanse bommenwerperbemanning in de Tweede Wereldoorlog.

De presentatie wordt verzorgd door Erwin de Mooij. Hij vertelt over de dag van een bombardementsmissie die begint in de vroege ochtenduren wanneer de bemanning wordt gewekt en eindigt in volledige uitrusting. Van ondergoed naar flight gear; de volledige uitrusting. Over de kleding, die wordt getoond, wordt uitleg gegeven en gaande de lezing ook over andere voorwerpen.

Tijdens de lezing "Tussen hemel en aarde" wordt u meegenomen naar Engeland, september 1944. U kruipt in de huid van navigator Lt. Donald Parker van de 457th Bomb Group en wordt meegenomen naar de ochtend van een missie naar Duitsland. Aan de hand van originele kleding, originele objecten, foto's en verhalen krijgt u inzage in het dagelijkse leven op de basis en de dodelijke gevaren die duizenden jonge mannen van de United States Army Air Force moesten trotseren op 10.000 meter hoogte.

De lezing begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 1 uur.

Entree voor het museum kost 3,50 euro voor volwassenen, 1,50 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis. Het museum, dat gevestigd is in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug, is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie over de collectie van het museum en het werk van de CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 kan men kijken op de website www.crash40-45.nl, of op de facebookpagina.