Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Spitfiredag bij CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45
2018-03-01 / CRASH 40-45

Deze dag draait zeker ook om de Spitfire met code 3W-S, die in ons museum is te bewonderen. In 2003 kwam deze naar ons museum en is sindsdien een publiekstrekker binnen onze collectie, samen met de tentoonstellingen rond de luchtoorlog in de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers kunnen oog in oog staat met deze legende in onze Spitfirehal.

Onderdelen van een gecrashte Spitfre, samen met veel fotomateriaal en documenten, zijn te zien in het museum. Kom alles te weten van de Australische piloot John Carmichael die uit zijn Spitfire moest springen, na zijn beschieting van een colonne voertuigen op de A4, omdat zijn vliegtuig motorschade opliep. Hij kwam veilig aan de grond en met hulp van het verzet kon hij onderduiken in Leimuiden.

We hebben een boekenmarkt en verkoop van vliegtuigmodellen, waarbij zowel tweedehands als ook nieuwe exemplaren te koop zijn. Om 13.00 uur is er een lezing over de Spitfire door Hans Walrecht. Deze is gratis toegankelijk voor bezoekers van ons museum.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt 3,50 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Voor meer informatie zie:
http://www.crash40-45.nl


<-- Vorige