Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Foto-expositie Schiphol Slumberland
2017-09-08 / NMM

Vanaf 8 september is in 'Schiphol Slumberland' werk te zien van de fotograaf Frits J. Rotgans (1912-1978) en hedendaagse fotograaf Jannes Linders (1955). In deze bijzondere expositie van twee vooraanstaande fotografen staat Schiphol centraal. Historische foto's van Frits J. Rotgans en recent werk van Jannes Linders nemen de bezoeker mee naar het Schiphol van toen en nu.

De expositie maakt onderdeel uit van 'de Mix', een initiatief van het Nederlands Fotomuseum waarin een hedendaagse fotograaf nieuw werk maakt geïnspireerd op historisch werk van een fotograaf uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Frits J. Rotgans (1912-1978)
Industriefotograaf, breedbeeldpionier en camerabouwer Frits J. Rotgans heeft een unieke plaats binnen de Nederlandse vakfotografie. Hij verwierf internationale bekendheid met zijn zelfgebouwde breedbeeldcamera's. Zijn panoramafoto's schoot hij vanaf spectaculaire standpunten. Van oorsprong reclametekenaar, ontwikkelde hij zich tot de eerste breedbeeldfotograaf van Nederland.

Jannes Linders (1955)
Fotograaf Jannes Linders werkt al sinds 1991 op Schiphol. Hij laat zien dat het op Schiphol niet alleen meer om vliegen gaat, maar ook om economie, milieu, logistiek, veiligheid, immigratie en recreatie. Voor de opdracht De Mix heeft hij Schiphol als een Slumberland geportretteerd. De reizigers die in een luxe zeepbel tussen vertrek en bestemming verblijven, fysiek nog op de grond en de marechaussees die altijd alert moeten zijn.

De Mix is een project van het Nederlands Fotomuseum en Rafaël Philippen dat tot stand is gekomen dankzij steun van het Mondriaan Fonds. De foto-expositie is te zien t/m 7 januari 2018.


<-- Vorige