Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Opening Aviodrome expositie 100 jaar MLD
2017-07-05 /

Op 18 augustus 1917 werd de Marine Luchtvaart Dienst opgericht. De ogen van de vloot.
Op 4 juli 2008 werden de helikopters van de MLD geïntergreerd in het Defensie Helikopter Commando van de Koninklijke Luchtmacht. Alleen het 860 Squadron insigne op de zijkant van de NH90 helikopter verwijst nog naar een maritiem verleden.


Maar desondanks wordt 100 jaar MLD uitgebreid gevierd. Aviodrome in Lelystad pakt groots uit. Er zijn een aantal marinevliegtuigen of vliegtuigen met een MLD achtergrond bij elkaar gezet, waarvan de Van Berkel WA en de Spyker V2 het klapstuk vormen. Samen met een interactieve expositie waar de bezoeker kan testen of hij of zij aanleg heeft om marinevlieger te worden, en buiten is een stormbaan met verschillende aangelegd om het fysieke gestel te testen.


Op woensdag 5 juni is de expositie 100 jaar Marine Luchtvaart Dienst officieel geopend door Commandeur Polet. Hij hees de originele vlag van Marinekamp Valkenburg in de originele vlaggenmast van Marinevliegkamp Valkenburg die nu bij Aviodrome staat.