Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Presentatie over vliegtuigmotoren in CRASH museum
2017-06-02 / CRASH 40-45

Op zaterdag 10 juni is in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 een presentatie over vliegtuigmotoren die in de luchtvaart zijn gebruikt.

De middag begint om 12.00 met een korte introductie over diverse soorten motoren door Hans Walrecht. Daarna laat de heer Henk Verhoef aan de hand van enkele motoren die uit Mecano zijn opgebouwd zien hoe het allemaal werkt. Hij neemt o.a. een stermotor mee en een deel van een schuivenmotor die hij momenteel aan het bouwen is.

Aangezien het museum Crash 40-45 veel onderdelen bezit van neergestorte bommenwerpers en jagers heeft het ook een aantal motoren die onbedoeld zijn opengewerkt door de inslag op land of zee, waaronder enkele Bristol Hercules schuivenmotoren. Hierbij zijn deskundigen van CRASH aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

De presentatie begint om 12.00 uur en is voor bezoekers van het museum gratis.

Entree voor het museum kost 3,50 Euro voor volwassenen, 1,50 Euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis. Het museum, dat gevestigd is in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug, is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie over de collectie van het museum en het werk van de Stichting CRASH '40-'45 kan men kijken op de website www.crash40-45.nl


<-- Vorige