Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

MSRE M-24 teruggevonden
2017-05-09 / bron: Flugzeug Classic

De MSRE M-24 was een tweepersoons sportvliegtuigje uit de tweede helft van de 30er jaren. Een fraai slank toestel met een gesloten cockpit en intrekbaar onderstel. De motor was een 75kW Hirth HM 504. Er zijn er vijf van gebouwd waarvan de eerste twee naar de luchtmacht van Egypte gingen.

In 2016 werd in de opslag van het Techniekmuseum Leonardo Da Vinci in Milaan een MSRE M-24 vrijwel intact teruggevonden. Op 11 december 1944 zijn de Hongaarse testpiloot Dénes Szücs en een Poolse ingenieur met deze MSRE M24, met de registratie HA-NAN gevlucht voor de oprukkende Russische troepen. Uit voorzorg hadden ze het toestel van grote witte sterren voorzien en zo vlogen zij naar het door de Amerikanen bevrijde deel van Italië.

Vandaar dat het vliegtuig lange tijd in Milaan is tentoongesteld en uiteindelijk halverwege de jaren '90 in het depot is beland. Inmiddels is de HA-NAN weer terug in Hongarije waar het wordt gerestaureerd.


<-- Vorige