Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum justairborne.com aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Zelf leren vliegen tijdens Vliegweekenden voor kinderen
2017-02-07 /

Na het succes van de vijfdaagse Vliegkampen voor kinderen in de zomervakantie, start de vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad Airport nu ook met tweedaagse Vliegweekenden voor kinderen. Hierbij krijgen kinderen van 11-18 jaar hun eerste vlieg- en theorielessen tijdens een weekend dat volledig in het teken staat van zelf leren vliegen.

Echte vlieglessen
Tijdens deze Vliegweekenden mogen de kinderen zelf achter de stuurknuppel van een vliegtuig plaatsnemen en kunnen ze, onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerde instructeur, in tweepersoons vliegtuigen zelf sturen. Ze leren tijdens echte vlieglessen hun vliegtuig starten en landen en krijgen theorielessen over onderwerpen als luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie.

Plezier
Natuurlijk is er tijdens de vliegweekenden ook ruimte voor gewoon vliegplezier. Alle deelnemers worden uitgenodigd hun eigen laptop of pc mee te nemen om in de vrije uren Flight Simulatorgames te spelen, en hun ervaringen met bijvoorbeeld Flight Simulator X met elkaar te delen.

Logboek
Er zijn geen opleidingseisen voor de kinderen; de ervaring heeft geleerd dat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Na het weekend krijgen de deelnemers een officieel logboek mee, waarin al hun lesvluchten staan genoteerd, wellicht als eerste grote stap naar een toekomst als piloot. De eerste Vliegweekenden voor kinderen zijn gepland op 22-23 april (Vliegweekend Alfa) en op 21-22 oktober (Vliegweekend Bravo).

Vliegschool
Tijdens de Vliegweekenden overnachten de kinderen bij de vliegschool Zelf Vliegen op de luchthaven Lelystad. De prijzen voor deelname variëren van EUR 295,- tot EUR 495,-, afhankelijk van het aantal instructievluchten dat de kinderen in deze twee dagen willen maken.


<-- Vorige