Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Vliegsportbeurs 2017 groot succes
2017-02-02 / Anton van Rijsbergen & Ton Draaijer

Afgelopen zondag, 29 januari, vond voor 26e(!) maal de jaarlijkse Vliegsportbeurs plaats. Ook dit jaar weer bij Dekker Sport en Partycentrum in Warmond.

De 'ondertitel' van het evenement is "Nationale Delta en Parapente Beurs", hetgeen de focus van het evenement aangeeft: vliegen met hanggliders en parapentes (paragliders, paramotors, paraplanes). Maar in realiteit waren alle luchtsporten vertegenwoordigd.

Bezoekers
Er waren ruim 600 bezoekers waarbij opviel dat de meeste mensen erg lang bleven. Dit werd door de standhouders als erg positief ervaren, omdat dit tot vele aankopen en boekingen leidde.

Niet de kwantiteit maar de kwaliteit van de bezoekers onderstreepte daardoor de kracht van de beurs. Economisch waren er veel signalen van interesse bij het publiek om weer te investeren in uitrustingen, volgens de exposanten, waarbij één exposant al aangaf dat dit de beste beurs ooit was voor hen.

Bijpraten
Voor veel luchtsporters is dit evenement niet alleen de aftrap van het seizoen maar zeker ook een soort reünie om gezellig bij te praten na de winterstop.

In de beurshal was een cateringhoek aanwezig en een kinderhoek waar bezoekers hun kinderen achter konden laten bij veel speelgoed, maar waar ook ballonnen gemaakt werden en waar de kids prachtig geschminkt werden.

Wat er allemaal te zien was ...
Op het delta-eiland werd voor de tweede keer een grote vliegsimulator met een echte delta geplaatst om alle geïnteresseerden het vlieggevoel te laten ervaren. Zowel algemeen publiek alsook parapenters vonden hett prachtig.

Achterin de hal stond een stand met miniatuurmodellen van paragliders die radiografisch bestuur werden. De kleinste woog slechts 100 gram en werd vaak gedemonstreerd.

De beurs
Op deze beurs werden door de organisatie twee stands ter beschikking gesteld aan het publiek om hun tweedehands materialen te kunnen verkopen; één voor de 'deltisten' en één voor de parapenters.

Jaarlijks wordt getracht de kwaliteit op een hoger niveau te brengen. Bij deze beurs werd voor het eerst de gelegenheid geboden aan de exposanten om de dag ervoor al de stands af te leveren en op te bouwen, wat de kwaliteit van de presentaties zeker ten goede kwam!

Samengevat kun je als vaste bezoeker vast ook constateren dat de beurs in de afgelopen zeven jaren fors is gegroeid in kwaliteit, sfeer en gezelligheid. Er is een betere samenwerking en wisselwerking ontstaan tussen de vliegscholen en piloten in beide disciplines, mede ook door de jaarlijkse aanwezigheid van de KNVvL met een eigen stand.

De volgende editie:
De volgende editie vindt plaats op 28 januari 2018, weer bij Dekker Sport en Partycentrum in Warmond.

Foto's:
foto 1: Een overzicht van de ruimte
foto 2: Eén van de parapente-exposanten
foto 3: Een paraplane; let op de trekhaakkoppeling!
foto 4: De vliegsimulator met een delta.