Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Asian Dreams
2016-11-30 / Jan Willem Laroo

Singapore is nog niet zo oud. Nou ja, flink wat eeuwen, maar de Republiek Singapore maakte zich pas in 1959 los het Britse bewind. In 1963 sloot Singapore zich, samen met Sabah en Serawak, aan bij de Maleisische Federatie, een vrijerij van korte duur, want in 1965 werd de stadstaat uit de federatie verbannen.

Singapore besloot zich in de wereldeconomie te storten en is inmiddels het handelscentrum van Azië en ook de rest van de zakenwereld kan niet om Singapore heen.

Dat is ook min of meer de geschiedenis van Singapore Airlines die zich in de top 15 van 's-werelds luchtvaartmaatschappijen bevindt met routes over de hele wereld. Het begon allemaal in 1947 als Malayan Airways en een Airspeed Consul.

Tegenwoordig vliegt Singapore Airways met toestellen als de Airbus A380 en de nieuwste aanwinst is de Airbus A350, een uiterst geriefelijk toestel dat onder andere op de routes van en naar Schiphol, Amsterdam wordt ingezet.

Sinds kort biedt De Jong Intra samen met Singapore Airlines luxe strandvakanties aan onder de naam Asian Dreams. Alle bestemmingen lopen via Singapore, waar u eventueel een stop-over kan maken om de stadstaat te verkennen. Vergeet daarbij niet een bezoekje te brengen aan The Air Force Museum bij Paya Lebar Air Base.

Met uw luie bips in het warme witte zand, wuivende palmen, kraakheldere zeeën en andere tropische verrassingen? Singapore Airlines brengt u er comfortabel met de A350 naar toe. Mocht het u wat lijken, kijk dan even op de site van de Jong Intra vakanties.