Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Nieuwe naam voor snel groeiende Nederlandse luchtvaartgroep
2016-09-30 / Avion Group

Een jonge Nederlandse luchtvaartgroep die is gespecialiseerd in luchtvaartopleidingen bundelt zijn activiteiten onder een nieuwe naam. De organisatie zal de activiteiten van drie verschillende ondernemingen samenvoegen onder de naam AVION Group. De AVION Group zal zich zowel in Nederland als daarbuiten bezighouden met luchtvaartopleidingen in brede zin.

Onderdelen van deze particuliere en onafhankelijke AVION Group zijn AVION Simulators BV in Nieuw-Vennep en AVION Training BV met een vestiging op Maastricht Aachen Airport. De derde onderneming uit deze groep, AVION Lease BV, is gevestigd in Amsterdam.

Simulatorbouwer AVION Sim
AVION Simulators BV in Nieuw-Vennep werd begin 2016 in de groep opgenomen als fabrikant van een nieuw en zeer innoverend type Flight Simulator, waarvan het prototype snel zijn voltooiing nadert. De nieuwe full-motion level D-simulator is lichter, zuiniger en dus veel 'groener' dan alle andere vergelijkbare professionele Flight Simulator in de markt. Door de integratie van alle externe apparatuur aan boord van de simulator wordt het design van de AVION simulator gezien als de nieuwe trend binnen de simulatorindustrie en geniet het project nu al een enorme internationale belangstelling.

Flight Academy AVION Training
AVION Training BV is een internationaal opleidingsinstituut voor nieuwe en bestaande professionele piloten met vestigingen op Maastricht Airport en Dalaman in Turkije. AVION Training levert met een vloot eigen vliegtuigen complete trainingsoplossingen voor studenten, bestaande piloten en luchtvaartmaatschappijen door innovatieve en efficiënte methodes op de hoogste industriële standaard.

AVION Training is onder andere gespecialiseerd in een pilotenopleiding direct voor en gekoppeld aan een opdracht gevende luchtvaartmaatschappij: een opleidingsvorm die MPL (Multi Pilot License) heet. AVION Training heeft een veelheid aan basis- en specialisatie opleidingen voor beginnende vliegers tot aan de opleiding tot examinator bij een luchtvaartmaatschappij. AVION Training bezit naast de Europese ook erkenningen in het Midden- en Verre Oosten.

Flight-simulatorleverancier AVION Lease
AVION Lease is gespecialiseerd in de internationale levering van Flight Simulators volgens een modulair systeem: kopers kunnen een professionele Flight Simulator aanschaffen met of zonder gebouw, met of zonder opgeleid personeel en zelfs met of zonder financiering. AVION Lease biedt de mogelijkheid een Flight Simulator-opleidingsbedrijf op te leveren dat niet alleen volledig operationeel is, maar dat ook volledig zelfvoorzienend is, zonder behoefte aan externe energie. In Turkije draait reeds een Flight Simulatorcentrum dat volgens het programma van AVION Lease is gebouwd.

AVION Group: een veelbelovende toekomst
Marty van Veluw, CEO van de AVION Group, is al meer dan tien jaar succesvol actief bij het opzetten van Flight Training Centers, o.a. in Istanbul en Antalya. Daarnaast is hij consultant en (mede-)financier van diverse projecten in de Flight Training-industrie.

Marty van Veluw: "Als ik zie hoeveel belangstelling er nu al met name vanuit het buitenland is voor onze nieuwe producten, zoals de opleidingsmethodieken van onze vliegscholen en onze nieuwe zelf ontworpen flight simulators en flight simulatorcentra, zie ik de enorme groeibelofte voor onze onderneming. We zijn Nederlands, flexibel en kunnen bij de opleiding van piloten autonoom voorzien het volledige DBFMO-traject: we ontwerpen en bouwen de simulators zelf. We financieren, onderhouden en opereren en exploiteren de opleidingen en de flight simulatorcentra, allemaal op een vernieuwende wijze. We voorzien daarom een veelbelovende toekomst."