Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

LUCHTVAARTKENNIS 2016-1 is uit
2016-03-16 / Arno Landewers

Afgelopen week kwam het eerste nummer van 2016 van luchtvaart historisch tijdschrift LUCHTVAARTKENNIS uit.

De vier artikelen in dit nummer illustreren de verscheidenheid aan onderwerpen die in ons blad aan de orde komt. Zo worden de belevenissen van het detachement van de Nederlandse luchtstrijdkrachten op Gilze-Rijen tijdens de Eerste Wereldoorlog beschreven (geïllustreerd door een groot aantal unieke foto's). Verder aandacht voor het zeilvliegtuig van Fokker constructeur Reinhold Platz. Toen hij in 1922 werkzaam was bij de Fokker vestiging in Veere, experimenteerde Platz met een glijvliegtuig dat was gebaseerd op de werking van een zeilboot.

De periode na de Tweede Wereldoorlog komt aan bod in twee artikelen. Het eerste gaat over de Fokker F.25 Promotor, een in 1945 ontwikkeld zakenvliegtuig voor vier personen, dat opviel door het gebruik van dubbele staartbomen en een duwschroef. Door enkele inschattingsfouten ontstonden echter forse technische problemen, waardoor het toestel geen succes werd.

Tenslotte, naast de vaste rubrieken (boekbespreking, luchtvaarthistorie op Internet en de mutaties in het Nederlandse Luchtvaartuig Register) een artikel over Transavia, dat dit jaar Abraham ziet. In 1968 werd Transavia eigendom van Executive Jet Aviation (EJA), dat de Boeing 707 introduceerde in de Transavia vloot. Maar omdat EJA eigendom was van een Amerikaans spoorwegbedrijf, was de overname tegen de wet. Dit levert een wonderlijk verhaal op over schimmige transacties met veel dollars, een hanige oud- luchtmachtgeneraal en de megalomane plannen van een spoorwegbedrijf. Overigens overleefde EJA deze roerige periode, en kennen we het bedrijf tegenwoordig als NetJets, de succesvolle verhuurder van zakenjets.


Losse nummer kosten EUR 8,50; een abonnement (vier nummer) 34 euro per jaar. Voor meer informatie: zie website.

Voor meer informatie zie:
www.luchtvaartkennis.net
www.knvvl.nl