Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

LUCHTVAARTKENNIS nummer 3-2015 is uit
2015-09-29 / Arno Landewers

Afgelopen week is het derde nummer van luchtvaarthistorisch tijdschrift LUCHTVAARTKENNIS verschenen. In dit nummer aandacht voor de begin jaren van de lichte luchtvaart. Het hoofdartikel biedt een overzicht van de opkomst van de sportvliegerij na de Eerste Wereldoorlog, welke zich in eerste instantie kenmerkte door het verschijnen van kleine, lichte vliegtuigen die waren ontworpen door de vliegtuigfabrikanten die met het eindigen van de oorlog hun militaire orders in rook zagen opgaan. Door de hoge kosten bleef de klantenkring echter klein, bovendien waren die eerste sportvliegtuigen weinig betrouwbaar en comfortabel. Het artikel geeft een opsomming van de vliegtuigtypen, en gaat in op de achtergronden naar het uiteindelijk, rond 1925, hoewel nog steeds bescheiden, wel succesvol van de grond komen van de sportvliegerij.


Verder aandacht voor de lange, zeer gevarieerde en verdienstelijke carrière van militair vlieger Huibert Gerard Brian de Kruyff van Dorssen. Hij speelde een grote rol in het proces waardoor de Indische militaire luchtvaart zich al voor de Tweede Wereldoorlog steeds meer richtte op Amerikaans materieel in plaats van Nederlands fabricaat.

Een tweetal kortere artikelen gaan in op respectievelijk de eerste straaljagers op Biak in Nederlands Nieuw-Guineau (dit waren Australische North American Sabre jachtvliegtuigen, die in 1958 werden overgevlogen naar Maleisië) en een bezoek van enkele Starfighters van de Koninklijke Luchtmacht aan de Zweedse luchtmacht. Dit was de eerste keer dat met Starfighters naar Zweden werd gevlogen, en mogelijk zelfs de enige keer. Een kort verslag van de activiteiten en foto's uit een lokaal archief geven een beeld van dit bezoek.


De op Curaçao gestationeerde commandant van de Marine hield tussen november 1940 en maart 1942 een dagboek bij, waarin naast allerlei maritieme activiteiten, ook zaken rond luchtvaart noteerde. In de chronologische weergaven van de luchtvaartfragmenten komt onder andere de inzet van de Fokkers van het KLM West-Indisch Bedrijf voor patrouilles aan bod, en de komst van eenheden van de Amerikaanse legerluchtmacht, vooral na acties van Duitse onderzeeboten in februari 1942.

Tot slot, naast de vaste rubrieken (boekbespreking, mutaties luchtvaartuigregister en de bespreking van Internet sites rond luchtvaarthistorie) in de serie 'minder bekende bezoekers' aandacht voor dit tweemotorige sport-en verbindingsvliegtuig uit de jaren '30. Van een verbeterde versie van de ST.10, de ST.25, heeft tussen 1936 en 1938 één exemplaar in Nederland gevlogen.

Voor meer informatie zie:
www.luchtvaartkennis.net
www.knvvl.nl