Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Luchtvaartnieuws uit Suriname
2015-09-20 / Arno Landewers

Nieuwe vliegstrips
Op 7 mei werd de nieuwe vliegstrip (500 x 11 meter) op de plantage Waterloo in Nickerie in gebruik genomen. De strip is eigendom van rijstmagnaat Imro Manglie, en zal voornamelijk voor landbouwvluchten worden gebruikt. Omdat dergelijke vluchten vanaf vliegveld Zeedijk in Nickerie inmiddels verboden waren (wegens het gevaar dat chemicaliën op woonhuizen terecht zou komen) werd gevlogen vanaf de wat verderop gelegen strip van Alibux in Henar. Met de nieuwe strip worden vliegafstanden verkleind, bovendien zorgt Manglie voor verwerking van de verpakkingen van de chemicaliën. In de komende tijd zullen nog een hangaar, een parkeerplaats en een fabriek voor opschonen van zaaizaad verrijzen bij de strip.

In mei werd begonnen met ontbossing voor de aanleg van een strip in Apoera, zo'n 60 km zuidelijk van Nickerie, de strip kwam in de loop van de zomer gereed. De nieuwe strip kreeg een verharde baan, en bestrijkt in totaal 800 x 80 m. De oude strip bij Washabo, ongeveer vijf kilometer van Apoera, kon in de regentijd soms drie maanden lang niet gebruikt worden. De nieuwe strip is een initiatief van aannemer Nauren Ragoebarsing, die al eerder zorgde voor voorzieningen in het dorp (en ook eigenaar is van een Cessna P206C Super Skylane). In juni zwelden de protesten van dorpsbewoners echter aan, toen bij ontbossing voor de strip enkele kostgrondjes verloren gingen. Ook zouden ze niet tijdig op de hoogte zijn gesteld door het dorpshoofd. Ragoebarsing beloofde compensatie voor de kostgrondjes.

Gum Air gaat de vliegstrip in Kwatta, westelijk van Paramaribo, inrichten als heliport. Vorig jaar oktober werd al vergunning hiervoor ontvangen van het ministerie van transport, communicatie en toerisme. Inmiddels in een milieu-effecten onderzoek verricht, waarin werd gesteld dat het aantal vluchten tot twee per uur beperkt moeten blijven, niet over woongebieden mag worden gevlogen en moet worden voorkomen dat de helikopters enorme stofwolken veroorzaken. Op 20 augustus werden de omwonenden geïnformeerd; bij deze bijeenkomst bleken er nauwelijks bezwaren tegen de heliport. Gum Air hoopt onder meer klanten uit de olie-industrie, zoals Tullow Oil, met de voorzieningen te kunnen in interesseren.

SLM nieuws
Op 2 juli werd de eerste SLM vlucht vanaf Georgetown (Guyana) naar Orlando (Verenigde Staten) uitgevoerd. Voorlopig wordt voor drie maanden een wekelijkse vlucht gemaakt (per Boeing 737), als blijkt dat belangstelling voldoende is wordt de route een vaste lijnvlucht. Op de eerste vlucht waren 105 passagiers aan boord.

Inmiddels is een opvolger gevonden voor de Airbus A340 "Palulu". In oktober loopt het huidige huurcontract af, en omdat de SLM nog niet voldoet aan eisen voor operaties over lange afstanden (over zee) met tweemotorige vliegtuigen als de Boeing 777 moest worden uitgekeken naar een viermotorig vliegtuig. Begin juli werd bekend gemaakt dat een opvolger was gevonden: een nieuwere Airbus A340, een exemplaar dat eind 1998 is gebouwd, tot voor kort bij Air China vloog en sinds april, na verlopen van het leasecontact, staat opgeslagen op Tarbes in Frankrijk. De Palulu was sinds 2009 in gebruikt, en stamt uit begin 1994.

Over aanschaf van een tweede vliegtuig voor de Mid-Atlantische route verklaarde SLM President Commissaris Brunings in dagblad De Ware Tijd: "Het oude plan om een tweede machine beschikbaar te hebben voor de Mid-Atlantische Route is nog niet aan de orde. Je kan geen tweede machine hebben slechts als back-up, hij moet ingezet worden. En nu is er geen ruimte omdat de uren op de route Paramaribo-Schiphol al vol zijn met een machine". Wanneer de nieuwe Airbus A340 in gebruik wordt gesteld is nog niet duidelijk.

Hi-Jet helikopter vermist
Op 23 mei raakte de Hi-Jet Eurocopter EC 135 PZ-HJE vermist tijdens een vlucht vanaf Sipaliwini naar Paramaribo. Op de terugweg kwam een formatie van twee Hi-Jet machines in slecht weer terecht. De vlieger van een machine besloot te landen in Pusugrunu, de andere vloog door naar Paramaribo maar kwam daar nooit aan. Er zijn twee mensen aan boord. Sindsdien is met man en macht gezocht naar de machine, maar tot op heden leverde dit niets op. Omdat één van de inzittenden de Nederlandse nationaliteit heeft, werd ook Nederlandse hulp ingeroepen. Deze hulp beperkt zich voorlopig tot adviezen van deskundigen. In augustus loofde Hi-Jet een beloning uit van 35000 Amerikaanse dollars voor de vinder van de machine en werden pamfletten gestrooid in de omgeving van lokatie waar de PZ-HJE vermoedelijk is.

Verder was ook het verzoek gedaan voor inzet van een 'metaaldetector' welke in bezit zou zijn van de Nederlandse strijdkrachten, en door het dichte bladerendak van de jungle zou kunnen kijken, maar het Nederlandse ministerie van defensie heeft inmiddels laten weten niet over een dergelijk apparaat te beschikken. Er wordt nu geprobeerd een exemplaar te huren, waarvoor Hi-Jet een lening moet afsluiten.