Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Geslaagde Classic Cars and Aircraft
2015-06-21 / Loet Kuipers

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat het Vliegend Museum Seppe gesticht werd. Eén van de oprichters daarvan, Jan Voeten, kwam op het idee om dit feest luister bij te zetten door een bijzonder evenement. Haal klassieke auto's en vliegtuigen naar Seppe om elkaar daar te ontmoeten. In het weekend van 13 en 14 juni was het zover. Vliegend Museum Seppe heeft samen met Classic Car Club Schiphol dit evenement in een kleine vier maanden evenement georganiseerd, dat zeer geslaagd mag worden beschouwd.


Al op vrijdagmiddag kwamen de eerste vliegende en rijdende bezoekers binnen. Inmiddels was een team van vrijwilligers bezig om de hangar in te richten, vliegtuigen te verplaatsen en het terrein gereed te maken. Ook het ROC West-Brabant leverde een flink aantal studenten, die met hun activiteiten studiepunten konden verzamelen. Op zaterdag ging het echt los. Een team van vrijwilligers stond al vroeg klaar om al het verkeer in goede banen te leiden. Er begonnen zich ook al rijen voor de kassa te vormen.


In de ochtend viel er nog een klein beetje regen, maar na een uur of tien knapte ook het weer op. Geleidelijk aan druppelden de auto's binnen, variërend van de kleine Messerschmitt mini-auto's tot gigantische Amerikanen. De Messerschmitts kregen een eigen plek bij de Messerschmitt Bf 109 van het museum, die buiten stond te pronken. Ook oude legervoertuigen waren van de partij.

Aan activiteiten op het veld was geen gebrek. Er waren verschillende stands met verschillende soorten materiaal. Zo was er een kraam met streekgebonden producten zoals aardbeien en asperges. Er was een oude VW-bus van waaruit koffie werd geserveerd, samen met zelfgemaakt gebak.


Onze Luchtmacht was aanwezig, en ook de Nederlandse Vereniging van Amateur Vliegtuigbouwers was met een grote tent aanwezig, omringd door een aantal zelfbouwvliegtuigen, waaronder verschillende Van's en Zenairs. Daar kwam op zondag wel een heel erg leuk vliegtuig binnen, een Bowers Fly Baby. Dit éénpersoons laagdekkertje was afgelopen november in Canada gekocht, en hiernaar toe gebracht. Het is een van de weinige toestellen van dit type in Europa.


Eerder was Wings of Victory van Midden-Zeeland aanwezig met twee vliegtuigen, en op zaterdag met een tent en een team van re-enactors. Deze wisten het ruimschoots toegestroomde publiek te vermaken met verhalen over de vliegtuigen en ook over de uitrusting, die de vliegers meenamen tijdens hun vluchten. De toestellen, een Auster Mk5, de PH-NET en een Piper L-4H Cub, de PH-UCS waren geschilderd met invasiestrepen, ter gelegenheid van de D-Day herdenking.

Op de zaterdag was het aantal bezoekende vliegtuigen beperkt. Dit had mogelijk te maken met de Dutch Air Rally, die samenviel met dit evenement. Verschillende toestellen kwamen toch nog even langs waaronder een PC-7 van de Luchtmacht. Enkele vrijwilligers aan de Dutch Air Rally schoven aan voor de barbecue.

Op zondag waren dat er wat meer, en daar ook wel bijzondere dingen zoals een gele Tiger Moth uit Hilversum, de eerder genoemde Fly Baby en een bijzondere Auster J/5B Autocar, de PH-NEH.


De museumkisten vormden een prachtige achtergrond voor de talloze klassieke auto's, die dankbaar gebruik maakten van de mogelijkheid om met een historisch vliegtuig op de foto te komen. Er ontstond dan ook geregeld file voor dit fotomoment. Er was volop activiteit in de lucht. De museumkisten gingen geregeld de lucht in.

Dankzij de deelname van de Classic Car Club Schiphol was op zaterdag Schiphol TV aanwezig, die een hele dag werden vermaakt. Ze gingen ook mee met de vliegtuigen. De verslaggeefster in de Tiger en de cameraman in de Piper Super Cub. Het filmpje is op YouTube te zien. Op zaterdag verzorgde Reint Laan enkele malen een voorstelling van de Vliegende Hollander en zijn Piper Cub. De Antonov An-2 van Classic Wings maakte verschillende rondvluchten. In een geval werd deze geëscorteerd door de twee Tiger Moths van Seppe, wat op zich een unieke formatie te zien gaf.

Muzikaal werd het evenement omlijst door J.D's Big Band uit Dordrecht op zaterdag en op zondag door de Original Victoria Jazz Band, volgens eigen zeggen het oudste nog bestaande jazz-orkest ter wereld. Voor de deelnemers en vrijwilligers werden voordelige hotelarrangementen geregeld, inclusief een gratis taxiservice.

Zaterdagavond was het ook de avond van de barbecue, een bijzonder gezellige aangelegenheid. Helaas ging de geplande ballonvaart voor passagiers niet door, omdat er te veel wind stond. Toen het was rustiger werd ging Hans van Hoesel samen met twee andere ervaren ballonvaarders nog even de lucht in voor een korte vaart. Het was goed te zien dat het nog flink waaide, dus het werd een trainingsvaart.


Na voor velen een korte nacht, was er zowel op zaterdag als op zondag een ontbijt geregeld. Zondag was zo mogelijk nog drukker dan zaterdag. Elke rit had ongeveer 50 deelnemers, waarvan de meeste zich van te voren hadden aangemeld. Dat gold ook voor de bezoekende auto's. De Lancia Club was aanwezig net als enkele andere.

Er hadden zich voor de zondag maar liefst 200 aangemeld, en daar kwamen ook nog enkele bij die zich op de dag zelf nog aanmeldden. Het terrein waarop de auto's zouden komen te staan moest verschillende keren uitgebreid worden.


Op deze dag werden twee oriëntatieritten gereden, georganiseerd door de afdeling Halderberge van de Kiwanis en de Brabantse Oldtimer Vereniging. De opbrengst van deze ritten ging naar het Tetanusfonds van Unicef. De opbrengst werd nog eens verhoogd met 2500 euro.

Het weekend was meer dan geslaagd en een van de vele reacties was "Komt er volgend jaar weer zo iets? We hebben enorm genoten." Het weer werkte enorm mee. Het was droog en tamelijk zonnig. De temperatuur was prima, net als de sfeer. Men hield rekening met elkaar, zodat het mogelijk was om zowel de vliegtuigen en auto's op een terrein te hebben.


Dank zij alle vrijwilligers van Vliegend Museum Seppe, de studenten van ROC West Brabant, Classic Car Club, de verkeersleiding en vele anderen liep het evenement gesmeerd. Samen met het in groten getale opgekomen publiek, en de vliegende en rijdende deelnemers was het een bijzonder geslaagd evenement, dat absoluut voor herhaling vatbaar is.

Dit is een evenement, waarover nog lang gesproken gaat worden. Prima gelukt Jan, namens allen bedankt!


foto's (allen Loet Kuipers):
1. Een overzichtje met wat museumkisten en bezoek
2. Belangstellende bij een Van's RV-7
3. De Wings of Victory met uitleg over een duivenkooi die mee ging met een (kunststof) duif
4. Een van de museum-Tigers met een klassieke auto voor een foto sessie
5. Een door Fokker gebouwd ESG zweefvliegtuig met op de achtergrond de Renegade
6. Zo maar een sfeerplaatje: JD's Big Band uit Dordrecht was op zaterdag aanwezig voor een optreden
7. Een leuke homebuilt, de Bowers Fly Baby
8. Een formatie van twee Tiger Moths en de Antonov An-2