Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

LUCHTVAARTKENNIS No 1 2015 is uit
2015-03-23 / Arno Landewers

Begin deze maand is het eerste nummer van 2015 van luchtvaarthistorisch tijdschrift LUCHTVAARTKENNIS verschenen.

In dit nummer aandacht voor de selectie van een zware zeebommenwerper door de Marine Luchtvaart Dienst (MLD) in 1926. In dat jaar werd begonnen met het beproeven van enkele vliegtuigtypen, welke geschikt werden geacht voor de defensie van zowel Nederland als Oost-Indië. Omdat de aanvankelijk geteste Fokker F.B. III vliegboot niet voldeed, werden ook enkele buitenlandse types geëvalueerd: de Junkers K 30 en Rohrbach Ro VII Robbe. Het artikel behandeld het verloop van de proefvluchten, de bevindingen en ook hoe Fokker een tweede kans greep door de T.IV aan te bieden, het type dat uiteindelijk de voorkeur kreeg.

In de nieuwe serie "minder bekende bezoekers in Nederland" een beschrijving van de Franse Schreck - FBA 290 vliegboot, waarvan het prototype in 1931 Schiphol met een bezoek vereerde. Het ontwerp bleek niet succesvol, hoewel de Franse marine een kleine serie bestelde, waarvan er augustus 1934 één van op Schiphol was te zien.

Het tweede deel van de beschrijving van de geschiedenis van de Antilliaanse Luchtvaart Maatschappij (ALM) begint in 1974 en eindigt met de ondergang van de ALM in 2002. Begin jaren '70 draaide de ALM goed; voor het eerst in het bestaan werd winst gemaakt. Een complex aan ontwikkelingen laten echter vanaf eind jaren '70 een zichzelf versterkende neergang zien, die uitgebreid wordt beschreven. Het artikel gaat verder dieper in op de moeizame relatie met de KLM, de affaire rond International Caribbean Tourist NV (ICT) (een door de Antilliaanse overheid opgericht charter vliegbedrijf), de concurrentie met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en Air Aruba en de oprichting van het regionale vliegbedrijf ABC Commuter.


In 1939 werkte Fokker aan het ontwerp van een aantal civiele vliegboten en een watervliegtuig, bestemd voor Nederlands-Indië. De eerste ontwerpen waren gebaseerd op specificaties van een aantal oliebedrijven, maar de ontwerpen werden in een later stadium ook aangeboden aan defensie en de KNILM, de Koninklijk Nederlands-Indische Luchtvaart Maatschappij. De ontwerpen voor de olie-industrie vertoonden gelijkenis met de Grumman Goose vliegboot; het ontwerp voor de KNILM betrof een op de Fokker T.8W gebaseerd watervliegtuig. In een artikel in deze editie worden de ontwerpen en hun totstandkoming beschreven, en geïllustreerd met maatschetsen. Geen van de ontwerpen is uiteindelijk gebouwd.

Dat de Consolidated Liberator bommenwerper, in transportversie C-87, in beeld is geweest om na de oorlog bij de KLM dienst te doen is al eerder beschreven. Uit archiefstukken blijkt dat de belangstelling van de KLM al uit 1944 stamt, en in Zweden en Zwitserland terechtgekomen vliegtuigen betrof. De gang van zaken rond deze belangstelling leidde tot een ambtelijk conflict tussen de ministeries van Waterstaat en Buitenlandse Zaken, dat in een kort artikel wordt beschreven.

Naast de vaste rubrieken (boekbespreking, mutaties luchtvaartuig register en de bespreking van internetsites rond luchtvaarthistorie) in de serie "biografische bouwstenen" (rond (aspirant) vliegers van de KLM uit de jaren '30) aandacht voor A.J. Auping, een Nederlandse vlieger die vooral in Engeland actief was, en onder meer naar India vloog.

Abonnees kregen dit keer naast het blad ook een CD-ROM toegezonden, met daarop foto's uit de collectie van Luchtvaartkennis. De CD-ROM bevat opnamen van Nederlandse militaire vliegtuigen: 113 opnamen uit de periode t/m 1945, en 304 opnamen uit de na-oorlogse periode. Op de website kan meer informatie worden gevonden, een lijst met de foto's en ook informatie over een al eerder uitgegeven CD-ROM.


losse nummers: 8,50 EUR
jaarabonnement (4 nummers): 34 EUR

Voor meer informatie zie:
www.luchtvaartkennis.net
www.knvvl.nl