Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Luchtvaartnieuws uit Suriname
2015-03-20 / Arno Landewers

SLM gaat Airbus A340 vervangen
Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak meldde SLM directeur Ewald Henshuys dat de SLM dit jaar een beslissing gaat nemen over vervanging van de Airbus A340-300, welke sinds 2009 wordt gebruikt voor vluchten op de Mid-Atlantische route (Paramaribo - Amsterdam v.v.).

Vertragingen op deze route wegens technische problemen hebben de SLM het afgelopen jaar ernstig parten gespeeld, vooral na aanscherping van de sancties tegen vertragingen door de EU. Onderzocht wordt of er een tweede vliegtuig voor de route moet komen, of dat de SLM gaat samenwerken met een andere maatschappij. Wegens nieuwe concurrentie regels zal eventuele samenwerking met de KLM problematisch worden.

Vliegveld perikelen
Het vliegveld Nickerie (majoor Henry Fernandes/Zeedijk) is inzet geworden van de verkiezingsstrijd in aanloop naar de verkiezingen in mei. VHP leider Santokhi heeft verklaard het vliegveld te willen uitbreiden, zodat er internationale lijndiensten kunnen worden uitgevoerd.

De bouwactiviteiten rond de uitbreiding van de aankomsthal zijn nog steeds niet afgerond, en liggen momenteel stil. Op 16 januari verklaarde minister Parmessar van Openbare Werken dat het ministerie geen prioriteit zal geven aan het project, omdat dit ettelijke miljoenen Surinaamse Dollars zal gaan kosten. Het werk is voor 75% af, maar de werkzaamheden liggen sinds november 2013. Het stationsgebouw zal nog moeten worden aangesloten op elektriciteit en water, en de verkeerstoren moest nog van glas voorzien worden. Naast bouw van een nieuw stationsgebouw zou ook de baan worden verlengd van 750 meter naar 1250 meter.

Half maart kon op de Johan Adolf Pengel luchthaven (Zanderij) het Instrument Landing System (ILS) weer in gebruik worden genomen. Eind vorig jaar was de reparatie als voltooid, maar het systeem moest nog geijkt worden. Het systeem is in totaal een jaar buiten gebruik geweest. Naar verluidt hebben slechts enkele vliegtuigen in deze periode moeten uitwijken omdat het ILS niet werkte.

Rond dezelfde tijd verklaarde het hoofd Luchtvaartterreinen van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme dat de verharding van vier landingsbanen in de binnenlanden van Suriname vertraagd is. Prioriteiten liggen momenteel bij de uitvoer van verbeteringen op luchthavens Zorg en Hoop en Johan Adolf Pengel/Zanderij, waar ondermeer een deugdelijke omheining is aangelegd. Voor Johan Adolf Pengel/Zanderij zijn dit soort modernisaties essentieel voor het uitvoeren van rechtstreekse vluchten van en naar de Verenigde Staten.

Surinaamse luchtmacht vliegt weer
De Surinaamse luchtmacht heeft weer vleugels. In de laatste week van januari werden drie HAL Chetak helikopters op Zorg en Hoop geassembleerd. De machines waren eind vorig jaar in onderdelen geleverd. Op 13 maart werden de machines (de H0001 t/m H0003) officieel door de luchtmacht in gebruik genomen. Tijdens de overdracht verklaarde Minister van Defensie Latour dat op korte termijn ook een vliegtuig wordt aangeschaft voor de luchtmacht.

De helikopters werden in 2009 via een kredietlijn in India aangeschaft, voor US$13.5 miljoen. In eerste instantie werd aangekondigd dat het om HAL Dhruv gevechtshelikopters zou gaan, maar het blijkt dus nu om (de voor Suriname veel meer bruikbare) Chetak te gaan. De Chetak is een in licentie gebouwde Sud Aviation Alouette III helikopter; hoewel ontworpen in de jaren '50 nog steeds in dienst en zeer robuust gebleken.

Op termijn wordt één van de machines in Nickerie en een andere in Albina (respectievelijk in het noordwesten en noordoosten van Suriname) gestationeerd. Omdat de faciliteiten daar nog niet gereed zijn, zullen de toestellen voorlopig vanaf Zorg en Hoop vliegen.

In december was het gelukt beide luchtmacht CASA 212 transportvliegtuigen te verkopen aan het Amerikaanse bedrijf Fayard Enterprises. Eén van deze machines, de N761CA (ex SAF-212) is vliegwaardig, en werd begin februari gezien op het Carëbische eiland Saint Kitts. De andere machine, N947CA (ex SAF-214) stond rond die tijd nog op Zorg en Hoop. Naar verluidt wordt ook geprobeerd de Britten-Norman Islanders te verkopen, hoewel deze geen van allen vliegwaardig zijn.