Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Nationaal Militair Museum getest
2014-12-20 / Loet Kuipers

Op dinsdag 21 oktober 2014 ging een reeks met testdagen van start. Op zo'n testdag wordt een gemêleerd gezelschap uitgenodigd om het nieuwe museum aan een kritische blik te onderwerpen. Ook de KNVvL was uitgenodigd om een afvaardiging te sturen.


Op een regenachtige dinsdagmiddag ben ik naar het nieuwe museum getogen. De TomTom bleek niet nodig. Vanaf de snelweg werd met borden de weg gewezen tot de ingang. Na het toegangshek gepasseerd te zijn, de auto geparkeerd op één van de vijf parkeerplaatsen. Het slechte weer, storm en regen verhinderden een verkenning van het buitenterrein. Het grote gebouw is goed zichtbaar en ziet er toch wel apart uit met de grote ramen en de luifel. Via een brug kom je bij de ingang. Kaartjes kun je kopen bij de automaat of bij de kassa, waar men nu voor de gelegenheid de bezoeker een toegangskaart gaf en een waardebon voor een kop koffie of thee, of een frisdrank en een taartje. Opvallend was de vriendelijkheid van de medewerkers.

Het museum
Het museum bestaat in feite uit twee delen, de bovenverdieping met de thematentoonstelling, het kenniscentrum en de espressobar. Beneden is een grote ruimte, het Arsenaal en de Middelenhal, alsmede het restaurant. Vanaf de bovenverdieping zijn de hangende vliegtuigen goed te zien. Fotograferen is een stuk moeilijker. Dit heeft te mede maken met het licht van buiten.

De bovenverdieping
De bovenste etage is ingericht als thematentoonstelling "De geschiedenis van de Krijgsmacht". Er ligt een gele stippellijn, die de hoofdlijn van het thema weergeeft. Te beginnen met een korte geschiedenis van Nederland. Centraal hierin is een grote kaart van Nederland waarop een aantal forten is weergegeven, die oplichten bij het behandelen hiervan.

Er omheen zijn enkele tentoonstellingen van onder meer wapens en andere regalia uit de verschillende tijdvakken. In een andere zaal komt het vraagstuk van het geweldsmonopolie aan de orde. Verder hebben alle krijgsmachtonderdelen een kleine expositie over de belangrijkste taken. De Koninklijke Luchtmacht is vertegenwoordigd door een voorkant van een F-16 met daarbij een beschrijving van de belangrijkste taken. In een volgende zaal komen de mensen aan het woord. Daarbij vertellen verschillende mensen bij Defensie hun verhaal. Dat kun je beluisteren in speciale ruimtes.


In een volgende zaal komen de verschillende tactieken aan bod. Daarin is ook een grote bol, waarin verschillende slagen worden getoond, vaak met echt geluid. Ook vinden hier regelmatig filmvertoningen plaats. In deze hal worden enkele bijzondere historische situaties uitgebeeld. Hier hangt ook de Fokker D.XXI.

In weer een andere zaal, met als thema de interactie tussen maatschappij en defensie is een groot model te zien van een aantal kenmerkende zaken, zoals het Binnenhof en wijde omgeving, een stuk Amsterdam, maar ook een terrein met een popconcert en een situatie met een dreigende dijkdoorbraak. De wand van deze zaal is voorzien van vele affiches die te maken hebben met oorlog en vrede, dit alles verluchtigd met originele televisiebeelden. Er is een ruimte om te gedenken en herdenken. Het geheel is interactief opgezet. Ook is er een pronkzaal vol met schilderijen, wapens, vlaggen en uniformen. Wat het moest voorstellen stond er (nog) niet bij.


Komende vanaf de grote trap staan er op de vloer grote gele pijlen voor de aanbevolen looproute. Beneden zijn vooral de wapens te zien al dan niet in context. Je kijkt eerst tegen paarden en ridders in harnas aan. Dan loop je door een zaal met wapens, wagens en dergelijke in de late middeleeuwen. Daarin zijn ook oude boeken te zien, met daarin ook voorbeelden van teksten uit die tijd. Als je deze zaal verlaat, kom je in de grote hal. Daar liggen en staan de oude kanonnen en andere wapens. Aan het plafond hangen de meeste vliegtuigen. Het eerste is een fraaie replica van de Farman HF20. (foto 3)


De Fokker D.VII staat op de grond in een aparte hoek. (foto 2) In deze hoek is aan de hand van modellen de ontwikkeling te zien van de Militaire Luchtvaart tot ongeveer 1940. Vrijwel alle typen worden daar getoond. Verderop hangen de Tiger Moth en de Koolhoven F.K.51 replica. (foto 5) Op de grond staan dan de verschillende voertuigen die gebruikt worden in de hulpverlening. In een van de hoeken staat de Dornier Do-24K, behoorlijk vrij. De Lockheed 12 is na een langdurige restauratie weer terug in de tentoonstelling. Even verderop de Curtiss Hawk, die in november 2013 gereed kwam en werd overgedragen. De Brewster Buffalo en de Mustang staan er naast. Helaas ontbrak bij mijn bezoek de verklaring.

Bij de espressobar hangt wel het meest bijzondere tafereel: een Spitfire vlak naast een V1 in een positie waarbij de V1 van richting zou worden veranderd, teneinde neer te storten. Daarnaast ook de V2, (foto 7) die met zijn neus de grond raakt. In de andere hoek hangt de Mitchell. (foto 6)


Een andere opvallende opstelling is die van de jagers, de 'Roll'. (foto 1) Achtereenvolgens de Thunderstreak, de Hunter, de Starfighter, de NF-5 en de F-15 Eagle van het 32e Tactical Fighter Squadron van de US Air Force, waarbij de verschillende toestellen in een andere positie zitten. De Starfighter hangt min of meer ondersteboven. Het fotograferen van de opstelling is tamelijk lastig. De F-15 hangt wel erg laag, hetgeen wel een indruk maakt van de grootte van dit toestel.

In het moderne gedeelte is de F-16 duidelijk te zien in een startende positie. Daar omheen staan verschillende voertuigen, zoals tanks en houwitsers. De Marine Luchtvaart Dienst heeft een aparte hoek gekregen. De Sikorsky S-58 staat opgesteld als op een vliegkampschip. Boven de trap naar de bovenverdieping hangen de Seahawk en Seafury. (foto 4)

Op de benedenverdieping zijn ook nog enkele themazalen, met daarin een scene uit de meidagen van 1940 en een groot diorama van de jaarlijkse dodenherdenking. Met heeft er van alles aangedaan om voor wat de vliegtuigen betreft een dynamisch geheel van te maken, en in die zin is het niet zo'n probleem dat veel van de vliegtuigen opgehangen zijn. Ze zijn dan van verschillende kanten te bekijken. Als je de pijlen volgt kom je vanzelf bij de trap uit naar de bovenverdieping.


Links van de ingang bevindt zich het Kenniscentrum. Daar is een kleine bibliotheek en een aantal plekken met beeldscherm waar van alles te zien is. Naast het hoofdgebouw is het depot, waar nog veel meer staat. Dit wordt bewaard voor de wisseltentoonstellingen.

Buiten was men bezig om de Lockheed Neptune en de F.27M Troopship in elkaar te zetten. Helaas heeft men er bij de F.27 voor gekozen deze in een camouflageschema te spuiten. Het eerste schema met de dayglow zou een stuk mooier geweest zijn. De Atlantic was al klaar.


De expositie op zich moest nog opgeleverd worden, en nog niet alles was klaar. Zo ontbraken zo links en rechts de verklarende teksten en andere aanwijzingen. We hebben de drie uur, die voor het testbezoek stonden meer dan volgemaakt, en niet alles kunnen zien. Het was de bedoeling om aan te geven wat je van het museum vond. Dat kon via een kaart, of via een vragenlijst op het internet, waarvoor je een beperkt geldige link krijgt. Daar was het mogelijk om je bevindingen aan te geven, en de hoop en verwachting is dat de bevindingen ter harte genomen worden, waardoor het museum nog mooier en beter wordt.

Het buitenterrein was nog in opbouw. Wel stond er al een aantal gebouwen, waaronder het uitkijkgebouw. (foto 8) De eerste indruk is dat het een mooi museum zal zijn, waarin je uren kunt ronddwalen. Voor de geënteresseerden is een enkel bezoek onvoldoende.

Van harte aanbevolen!