Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Met de laatste MD-11 vlucht mee
2014-11-11 / Loet Kuipers

Met de laatste passagiersvlucht met de MD-11 is op 11 november 2014 een einde gekomen aan een tijdperk, dat op 21 augustus 1934 begon met de aflevering van de eerste DC-2, waarbij de KLM met Douglas producten vloog. Het was tevens de laatste gelegenheid om als betalend passagier met een driemotorige widebody te vliegen. De vrachttoestellen van dit type zullen nog wel enkele jaren doorvliegen.


Toen er drie afscheidsvluchten aangekondigd werden, bleken deze binnen een half uur te zijn uitverkocht. De Algemene Luchtvaart Afdeling van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart bleek al eerder beslag gelegd te hebben op 50 stoelen op de derde en laatste vlucht.


Drie vluchten waren gepland. De eerste vertrok om 10:30 en de tweede om 13:00 uur. Deze laatste vlucht, de KL9899 zou om 15:30 uur vertrekken. Voor de gelegenheid was in Vertrekhal 1 een speciale balierij ingericht om de enthousiaste deelnemers in te checken. Na vertoon van de uitnodiging en het paspoort kregen de passagiers een informatieblad en de huisregels.


Na het inchecken nog even naar het panoramaterras gegaan om daar wat bezoekende kisten te fotograferen. Juist op tijd om de tweede vlucht te zien vertrekken van de Aalsmeerbaan. Toen deze vertrokken was kon men zich bij uitgang C22 vervoegen. Rond een uur of half drie meldden zich 50 enthousiaste KNVvL-lers, die hadden geboekt. Na enige tijd wachten was het tijd om in te stappen. Iedereen kreeg een tas mee met wat aardigheden, zoals een snack en een 'Flight Safety Card'. Een flink aantal bussen stond gereed om de circa 250 passagiers naar de kist te brengen.


Na een korte busrit naar het vrachtplatform Romeo was het tijd om in te stappen. De MD-11 PH-KCD met de naam Florence Nightingale deed de vluchten. Ze was voorzien van speciale titels, zoals 'KLM Douglas Aviation History' en onder de ramen een lijst met Douglas vliegtuigen met een wat grotere MD-11 titel. Talloze foto's werden al gemaakt, hoewel het de bedoeling was dat dat pas na de landing zou gebeuren. Aangekomen in de kist lag er een boek over de MD-11 bij de KLM in de stoel. Ook hier werd een flink aantal foto's gemaakt en de sfeer was ronduit vrolijk. Rond een uur of half vier gingen de deuren dicht en was het tijd voor de "Safety Instruction".


Nadat deze met de nodige humor was gebracht ging er een applaus door de cabine. Er werd getaxied naar de Kaagbaan, waar vandaan werd vertrokken voor een rondje boven Nederland. Het weer was prachtig, hoewel soms iets heiïg. Alles wat er gebeurde werd aan elkaar gepraat door een derde vlieger. Nadat werd opgestegen gingen we naar de kust die we volgden tot aan de Nieuwe Waterweg. Die volgden we tot Rotterdam. Vanaf Rotterdam ging het richting Zeeland. Vanwege een ander luchtverkeersleidingsgebied moest er op 5000 voet gevlogen worden in plaats van de 2000. Een pittige klim en een tamelijk steile bocht waren het gevolg.


Intussen werden de passagiers getrakteerd op een stukje cake met witte chocolade en een flesje witte wijn met MD-11 logo en een jus d'orange. Inmiddels kwam een deel van de Deltawerken inzicht en werd afgebogen naar het oosten. Nadat de Biesbosch gepasseerd was vloog het toestel naar het noorden om langs Utrecht en Hilversum naar de Flevopolder te gaan. Na ruim veertig minuten werd de landing voorbereid. Er werd in eerste instantie aangevlogen op de Buitenveldertbaan om daarna af te buigen naar de Kaagbaan.


Na 54 minuten werd voor de laatste keer wereldwijd een landing van een MD-11 met passagiers gemaakt. Dit ging met een enthousiast applaus gepaard. Inmiddels was de zon aan het ondergaan, hetgeen nog een fraaie zonsondergang opleverde.

Tijdens de vlucht was het bijzonder gezellig, af en toe een beetje rommelig, waardoor
het personeel wat moeite had om de hapjes en drankjes te serveren. Velen maakten ook van de gelegenheid gebruik om nog een persoonlijke boodschap achter te laten. Het was een waar genoegen dit evenement mee te maken.


Na de landing maakte de Florence Nightingale, geëscorteerd door een aantal voertuigen en de DC-3 een rondje rond het veld, door velen enthousiast begroet en gefotografeerd en gefilmd. Nadat de A4 overgestoken was en het toestel naar de opstelplaats taxiede kreeg de MD-11 de traditionele begroeting van de brandweer.

Toen het toestel tot stilstand kwam kon iedereen uitstappen, en de opgestelde andere MD-11 (de PH-KCB 'Maria Montessori') en de DC-3 bewonderen en fotograferen. Het was inmiddels donker geworden, het geen de verlichte toestellen nog mooier maakte.
Na een busritje terug naar de terminal is een einde gekomen aan een mooie dag en aan een mooi tijdperk, 80 jaar KLM en Douglas, een gouden combinatie, die beide bedrijven bepaald geen windeieren heeft gelegd.


Foto's van Roger Soupart, tenzij anders aangegeven:
1. De MD-11 PH-KCD vertrekt voor de tweede afscheidsvlucht
2. Er was een speciale Check-in balierij (Loet Kuipers)
3. Een gezellige drukte in afwachting van wat komen gaat (Loet Kuipers)
4. Klaar om in te stappen (Loet Kuipers)
5. De vracht MD-11ven vliegen nog een paar jaar door
6. Het onthaal door de brandweer
7. Twee KLM Douglassen stonden na de landing klaar
8. Geen commentaar