Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Luchtvaartvaartkennis no. 2014/3 is uit
2014-10-05 / Arno Landewers

Half september is het derde nummer van jaargang 63 van luchtvaart historisch tijdschrift LUCHTVAARTKENNIS verschenen, dat wordt uitgegeven door de gelijknamige afdeling van de KNVvL. Dit nummer biedt weer een schat aan niet eerder gepubliceerde gegevens.

Er is aandacht voor de Nationale Vliegtuig Industrie F.K. 34, een ontwerp van Frits Koolhoven uit 1925 dat als "zeeverkenner" door de Marine Luchtvaart Dienst (MLD) werd beproeft. Deze proeven verliepen echter desastreus; na een reeks vertragingen brak tijdens een demonstratievlucht voor een MLD commissie het onderstel. Het artikel beschrijft zowel de achtergrond van het ontwerp (dat van de F.K. 31 afstamde) als van de problemen. De F.K. 34 is het laatste ontwerp van Frits Koolhoven geweest dat hij niet onder eigen beheer bouwde, maar zorgde wel voor reputatieschade van de ontwerper bij de Marine.


In de literatuur wordt algemeen aangenomen dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog 300.000 vliegtuigen zijn gebouwd door de Verenigde Staten. In werkelijkheid zijn die cijfers echter hoger. Door combinatie van een aantal bronnen wordt, naast een uitgebreid statistisch overzicht ook een overzicht van de ontwikkeling van de productie gegeven, waarbij bijvoorbeeld de "Lend-Lease" hulp aan het Verenigd Koninkrijk en de steun aan Rusland een grote rol speelden.

In 1931 verscheen in de Verenigde Staten de autobiografie van Antony Fokker onder de titel "The Flying Dutchman". LUCHTVAARTKENNIS geeft een overzicht van de geschiedenis van dit boek, dat in een groot aantal vertalingen verscheen. In de Nederlandse vertaling blijken echter twee hoofdstukken te zijn toegevoegd: over Fokkers amoureuze gevoelens voor een Russische vliegster, en over een controverse met de Amerikaanse poolvlieger Richard E. Byrd.


In 1938 werd door de Nederlandse krijgsmacht de aanschaf van een variant van de Lockheed 12 overwogen, die als overgangstrainer voor de Fokker G-1 zou dienen. Deze machine werd niet aangeschaft, maar in LUCHTVAARTKENNIS vindt U wel tekeningen en gegevens van de Lockheed 112, zoals de variant werd genoemd. Verder ook aandacht voor de Nederlandse militaire vlieger H.J. Diehl, en een aanvulling op een artikel over de Grumman Trackers van de MLD.

Uiteraard ontbreken de vaste rubriek met bespreking van een aantal internet pagina's over luchtvaart historie, de boekbesprekingen en de opsomming van de mutaties in het Nederlands Luchtvaartuig Register niet. Deze laatste rubriek is in lengte en inhoud veranderd door de beslissing van de overheid om de verstrekking van gegevens wegens privacy te beperken. Echter, om toch bekende gegevens te kunnen blijven vastleggen, is het complete Nederlandse Luchtvaartuig Register per begin mei (toen de beperking inging) met alle mutaties sindsdien, eventueel aangevuld met niet officiële gegevens, op internet te vinden via www.landewers.net/reg.html (hier zijn overigens ook de complete luchtvaartuig registers van Suriname, de Nederlandse Antillen en Nederlands Nieuw Guinea te vinden).


Losse nummers: EUR 8,50, een jaarabonnement (4 nummers) kost EUR 33. Voor nadere informatie: www.luchtvaartkennis.net