Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Herdenking WO I op Old Warden
2014-08-13 / Loet Kuipers

Op zondag 10 augustus 2014 was op het Engelse vliegveld Old Warden een vliegshow gepland, ter herinnering aan het feit dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog begon. Er zou gevlogen worden door toestellen uit de tijd van voor of tijdens de 'Grote Oorlog'. Helaas gooide de oude orkaan Bertha flink roet in het eten. Stortbuien, slagregens en zware windstoten deden de organisatie besluiten alle vliegtuigen aan de grond te houden. De overige activiteiten op de grond vonden wel doorgang. Er was een bus met 50 luchtvaartenthousiasten uit België, Nederland en Frankrijk naar toe gereden. De teleurstelling was groot toen vernomen werd, dat er niet werd gevlogen.


Het was niet alleen voor de bezoekers een teleurstelling, maar vooral voor de vele vrijwilligers, technici en piloten. Deze hadden er ruim een jaar naar toegewerkt, om dan te moeten vaststellen, dat het weer deze dag de grootste tegenstander was. Overigens werd er zo'n kleine honderd jaar geleden in dergelijk weer wel gevlogen, maar toen waren er toestellen in overvloed. Het ging toen vaak mis, waarbij de nodige slachtoffers zijn gevallen.


Toch vonden er toch wel enkele activiteiten plaats, die zich (vrijwel) allemaal op de grond afspeelden. Zo was er een parade van oude voertuigen, zoals vrachtwagens en motorfietsen. Ook was er een autobus, die betrokken was bij de logistieke operaties aan het begin van de oorlog. Er was een klein tentenkamp, waar een aantal re-enactors scenes uit de Eerste Wereldoorlog naspeelden. Er was ook een replica van een tank uit die tijd.


Toen het in de loop van de middag even iets beter weer was gingen grote vliegende schaalmodellen van types uit de Eerste Wereldoorlog de lucht in. Dat was zo ongeveer de enige activiteit in de lucht.

Het evenement werd besloten door een korte herdenkingsceremonie. Er werd een gedicht voorgelezen, de 'Last Post' werd gespeeld gevolgd door twee minuten stilte. Dan de 'Reveille' en een korte vlagceremonie. De geplande dropping van klaprozen uit een vliegtuig ging uiteraard niet door. Het gaf een waardig einde aan een toch wel geslaagd evenement, ondanks alle beperkingen.


Op het vliegveld Old Warden bij Biggleswade is de Shuttleworth Collection gehuisvest. Deze organisatie bezit het grootste aantal originele en luchtwaardige vliegtuigen van vóór 1919. De collectie omvat een kleine 100 vliegtuigen, waarvan er ongeveer 60 te zien waren.


De Shuttleworth Collection bestaat uit een groot aantal vliegtuigen en voertuigen. In acht hangars waren de vliegtuigen en voertuigen tentoongesteld. In hangar 8 stonden de kisten die zouden gaan vliegen. Deze stonden nog vroeg heel even buiten, maar toen duidelijk werd dat er niet gevlogen werd, werden ze door de stromende regen in allerijl naar binnen gesleept. Daarna kon het publiek ze van dichtbij bekijken. Piloten en andere museummedewerkers waren in de hal aanwezig om vragen te beantwoorden en met de bezoekers te praten. Het viel schrijver dezes in ieder geval op dat men uiterst vriendelijk is, en ook over heel veel kennis beschikt. Wel was de teleurstelling te merken.


De meest bijzondere kisten waren twee uit Nieuw Zeeland afkomstige B.E.2E verkenningsvliegtuigen. Deze zijn in juni aangekomen en blijven enkele maanden. Er stond nog veel meer moois in deze hangar.
- Een Sopwith Pup, de later voorzien was van vuurpijlen, die bedoeld waren om Zeppelins aan te vallen.
- Een Bristol Fighter, een tweepersoons zware jager.
- Een Bristol M1C jager. Dit is een éénpersoons eendekker. Het was in deze hangar de enige replica.
- De S.E.5a (de F904) heeft nog meegedaan aan de oorlog, en heeft nog op 10 november 1918, een dag voor de Wapenstilstand een vijandige jager neergeschoten.
- Een Avro 504 completeerde deze collectie hier.


In de andere hangars stond nog veel meer moois. Veel daarvan is origineel en uniek in de wereld. Zo heb je de 'Edwardian Collection'. Deze bestaat uit de oudste nog vliegende Blériot XI, een Blackburn en een Deperdussin Monoplane en replica's van de Avro Triplane en Bristol Boxkite. Deze laatste twee hebben nog meegedaan aan de film "Those Magnificent Men in their Flying Machines" uit 1965. Zie voor meer vliegtuigen de website van de Shuttleworth Collection. Op vliegdagen komen deze in de lucht, maar deze dag beslist niet.


Samenvattend: ondanks het slechte weer, waardoor vliegen onmogelijk was is het evenement geslaagd. De sfeer is gemoedelijk en de locatie fraai. Gewoon eens op een andere vliegdag komen. Er zijn er verschillende. (zie de website)

Komende zaterdag (16 augustus 2014) zijn er de Flying Proms. Daar zullen dan twee Lancasters te zien zijn. Op dit festijn zal het vliegen ondersteund worden door muziek, uitgevoerd door een orkest van 55 leden.


foto's (allen Loet Kuipers):
1. Het goot geregeld pijpenstelen, zoals te zien is op deze foto.
2. Er werd wel met modelvliegtuigen gevlogen, zoals deze Fokker Eindecker.
3. Een Sopwith Pup met vuurpijlen tegen Zeppelins.
4. Er waren twee uit Nieuw-Zeeland afkomstige replica's van de R.A.F. B.E.2e. Deze kon van heel dichtbij gekeken worden. De man op de foto was een kleinzoon van een vlieger uit de Eerste Wereldoorlog.
5. Na de slotceremonie poseerden enkele leden van de Great War Society voor de S.E.5a.
6. Het oudste vliegtuig uit de collectie is deze Blériot XI uit 1910.
7. Een Sopwith Camel replica was uit Brooklands overgekomen, en heeft even de motor laten draaien.
8. Een replica van een tank uit de Eerste Wereldoorlog.