Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Geslaagde fly-in Koksijde
2014-08-04 / Loet Kuipers

Augustus 1914: Nadat de Duitse keizer aan Frankrijk en Groot-Brittannië de oorlog verklaarde, viel het Duitse leger België binnen. Om de wereld aan deze gebeurtenis te herinneren, nu honderd jaar geleden, heeft een aantal organisaties aangegrepen een groot evenement te organiseren. De vliegbasis Koksijde is uitgekozen als plaats van handeling. Het lag in het onbezette deel van België, en de Kloosterhoeve "Ten Bogaerde" werd mede als uitvalsbasis gebruikt voor de luchtoorlog. In het begin betrof het alleen verkenningen. Later kwamen daar de jachtvliegtuigen en bommenwerpers bij.


Honderd jaar later, in 2014 en de jaren daarop, zal de Eerste Wereldoorlog uitvoerig herdacht gaan worden. De luchtmachtbasis Koksijde vormde het eerste weekend van augustus de aftrap voor een lange reeks activiteiten en herdenkingen rond dit thema. Er was een fly-in, er konden luchtdopen gemaakt worden, er waren verschillende film- en theatervoorstellingen en workshops voor het hele gezin. Er was ook een tentendorp gemaakt, met daarin een aantal elementen uit de eerste wereldoorlog. Zo'n kleine 60 acteurs speelden een aantal situaties na. De lokale pastoor maakte wel indruk. Verder vertelde men de wederwaardigheden van het leven in die tijd. Uiteraard ontbraken de militairen niet, net als de 'dames van lichte zeden'.


In één van de hangars was een kleine tentoonstelling over de vliegbasis in die dagen. Daar waren ook enkele replica's van kisten uit de Eerste Wereldoorlog. Eén daarvan is een vrij getrouwe replica van de Morane Saulnier L parasoldekker. Deze is gemaakt door leerlingen van een Technische school in Ieper. De gebruikte motor, een Rhone 9C rotatiemotor blijkt origineel. Deze is na afloop van de Eerste Wereldoorlog bij een school terecht gekomen en bewaard gebleven, Het ding had de nodige butsen en deuken, mag zag er verder goed uit. Naast deze Morane was de Sopwith Camel uit het Stampe en Vertongen Museum in Antwerpen en een 7/8 replica van de S.E.5a jager uit Frankrijk.


De static was verdeeld in verschillende stukken. Vanaf de ingang noord stonden historische lichte vliegtuigen tussen historische auto's. Daartussen waren enkele bijzondere toestellen zoals een Tipsy Belfair, een Jodel D.9 Bébé en een Auster J2 Arrow. In het veld stonden veel van de bezoekende kisten. Prominent aanwezig waren enkele warbirds, zoals de Bronco van Tony de Bruyn, de Cessna O-2 van de Stichting Postbellum en een T-28. Even verderop stond de Catalina van Plane Sailing. Tegen een kleine vergoeding mocht men in het toestel kijken, en van deze mogelijkheid werd gretig gebruik gemaakt. Deze Catalina heeft op zaterdagmiddag nog een rondje gevlogen.


Op zaterdag kwamen ook drie Franse historische kisten, twee Piper L-4H Grasshoppers (Piper Cubs dus) en een Stinson L-5 Sentinel. Er kwam ook een Stinson Reliant. Uit het Engelse Biggin Hill waren een De Havilland D.H.87 Hornet Moth, een Miles M.38 Messenger en een Curtiss Wright Travel Air. Uit Ursel kwamen twee Amerikaans geregistreerde Gazelles. Eén daarvan heeft op Puerto Rico dienst gedaan.


In het middengedeelte stonden een NH90, een Alouette III en twee Sea Kings. Eén daarvan was speciaal beschilderd. De ander stond klaar om ingezet te worden, voor het geval er iets zou gebeuren. Deze Sea King voerde ook nog een demonstratie uit, waarschijnlijk één van de laatste keren, want de Sea King wordt dit jaar vervangen door de NH-90, als alles meewerkt. Aan de zuidkant stonden de moderne kisten. Ook daar enkele bijzonderheden, zoals een Magni M16 autogiro en een Blackshape Prime. In die hoek werden ook de bezoekers met moderne toestellen kwamen geparkeerd.


Het evenement op zaterdag werd door maar liefst tienduizend mensen bezocht, in plaats van de verwachte vijfduizend. Het gaf een gezellige drukte. Het weer was prima, niet te warm met af en te een zonnetje en geen regen. Er was ruimschoots voldoende te eten en te drinken, hoewel wel wat prijzig. Het organiseren van een dergelijk evenement kost veel geld en zonder sponsors lukt het niet meer.


Er was op de website en in het programmaboekje een uitgebreide lijst met bezoekende vliegtuigen. Die zijn lang niet allemaal geweest, maar wat er wel kwam gaf een goed beeld van de ontwikkeling van 100 jaar luchtvaart. In ieder geval wel de moeite waard.

Het evenement was zeer geslaagd, en goed georganiseerd. Er was voldoende ruimte om de toestellen goed te plaatsen, waardoor deze in het algemeen goed te fotograferen waren. Volgend jaar weer!


foto's (allen Loet Kuipers):
1. De Catalina maakte in de middag een rondje.
2. De Stampe SV-4's voor de rondvluchten waren continu in de lucht.
3. De Sea King deed een kleine demo.
4. De O-2 met de Bronco op de achtergrond.
5. Een replica van Morane L parasoldekker
6. Eén van de Gazelles uit Ursel
7. Een Belgisch ontwerp: de Tipsy Belfair
8. Een Franse replica S.E.5a