Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Luchtvaartnieuws uit de Nederlandse Antillen
2014-06-27 / Arno Landewers

Insel en Tiara Air versus Cadivi
Het luchtvaartnieuws vanaf de Antillen werd de afgelopen maanden beheerst door de perikelen rond Cadivi (Comisión de Administración de Divisas), de Venezolaanse betalingsautoriteit. Alle betalingen naar het buitenland worden door deze overheidsinstelling uitgevoerd. Door achterstanden, die wel tot meer dan een jaar oplopen, hebben vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen die op Venezuela vliegen geen betalingen ontvangen. Zowel Insel Air, en met name Tiara Air zijn hierdoor in de problemen gekomen. Tiara moest zelfs surseance van betaling aanvragen.

Insel Air
Insel Air kwam met name begin dit jaar in de problemen, omdat een rekening van Curaçao Airport Partners (CAP, de beheerder van vliegveld Hato) van ongeveer één miljoen dollar niet op tijd kon worden voldaan. Er werd zelfs met een vliegverbod vanaf Hato gedreigd. De soep werd echter niet zo heet gegeten als deze werd opgediend: het feit dat Insel Air al enige tijd rekeningen van CAP vooruit betaald, waardoor de achterstand niet verder oploopt en de onderkenning van de wederzijdse relatie (Insel Air zorgt voor veel passagiers op Hato) klaarde de lucht enigszins. Bovendien zou Insel Air van CAP weer een bedrag tegoed hebben, de zogenaamde incentives, de beloning die de luchthaven verstrekt aan luchtvaartmaatschappijen die van en naar Curaçao vliegen en nog niet voor alle routes aan Insel Air zou zijn uitbetaald.

Dit betekende echter niet dat de financiéle situatie van Insel Air rooskleuriger werd, het tegoed van Cadivi was inmiddels tot bijna 80 miljoen dollar opgelopen. Er werd langdurig overleg gevoerd, zowel tussen de gedupeerde luchtvaartmaatschappijen en Cadivi als via diplomatieke weg.

Begin april gaf de Venezolaanse overheid aan tot uitbetaling te willen overgaan, ook onder druk van het stopzetten van een flink aantal vluchten. Kort hierna werd bekend gemaakt dat de Antilliaanse ontwikkelingsbank Korpodeko een overbruggingskrediet van 2.5 miljoen Dollar aan Insel Air had verstrekt. Op 17 juni werd bekend dat Cadivi "het grootste deel" (naar verluidt circa 75%) van de schuld aan Insel Air dan eindelijk had afgelost; volgens de media vooral te danken aan stille diplomatie.

Er was ook ander nieuws rond Insel Air te melden. In juni werd gestart met een twee-wekelijke dienst op Barranquilla (Columbia). Verder zijn er plannen het routenet van Insel Air Aruba stevig uit te breiden: men hoopt binnenkort Quito (Ecuador), Havanna (Cuba), Georgetown (Guyana), Cali (Columbia), Manaus (Brazilié), New York (VS) en Boston (VS) aan te doen. Met de KLM wordt onderhandeld over het overnemen van vier Fokker 70's.

Tiara Air
Waren de Cadivi betalingsproblemen voor Insel Air al buitengewoon vervelend, Tiara Air kwam op de rand van de afgrond te balanceren. Het vliegbedrijf, dat het overgrote deel van de omzet haalt uit vluchten op Venezuela, had ruim 20 miljoen dollar tegoed van Cadivi. In december moest een voorlopige surseance van betaling worden verleend. Hoewel de Boeing 737 aan de grond werd gehouden, werd met beide Short 360's gewoon doorgevlogen (waarbij veel reguliere vluchten naar Venezuela ontbraken). Er ontstond problemen met gestrande passagiers, die niet in hotels werden toegelaten wegens openstaande rekeningen van Tiara; de politie moest zelfs enige keren optreden om woedende passagiers te kalmeren. Half maart werd de surseance opnieuw verlengd, waarbij de rechter afzag van het uitspreken van een faillissement. In deze periode moest Tiara wel enige dagen aan de grond blijven omdat de vergunning (de Air Operators Certificate (AOC)) werd geschorst omdat er enig cruciaal personeel was vertrokken. Ondertussen werden gesprekken met diverse investeerders gevoerd, maar dit kon niet voorkomen dat in april voor bijna 60 van de 130 werknemers ontslag moest worden aangevraagd. In mei ontving Tiara een eerste betaling van 367 000 Dollar van Cadivi, het bedrag moest worden gebruikt om "acute betalingen" te voldaan, en begin juni werd nog een 1.9 miljoen dollar ontvangen. Wanneer Cadivi zich gaat houden aan het betalingsschema, zou het dreigende faillissement van de baan kunnen zijn. Begin juni werd alleen nog gevlogen op Punto Fijo (Venezuela), maar de vluchten vanaf Aruba naar Curaçao en Bonaire zouden zo snel mogelijk weer hervat moeten worden.

Cougar ondersteund Kustwacht
Tot einde dit jaar zal een Cougar transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando (DHC) gestationeerd zijn op Hato. De machine zal voor ondersteuning van de Kustwacht worden gebruikt. De Cougar kwam per schip aan op Curaçao, en op 10 februari kon de eerste operationele missie worden gevlogen. Naast de uitvoer van Kustwacht taken (drugssmokkel bestrijding en reddingswerk) heeft de Cougar zich ook op cultuurhistorisch gebied nuttig kunnen maken: op 4 april werd door de helikopter een kanon in het Fort Beekenburg op een toren gehesen.

Dophin ondersteund Marine
Vanaf begin februari was voor vier maanden een Eurocopter MH-65 Dolphin (die wij kennen als SA365 Dauphin) van de bewapende Amerikaanse Kustwacht eenheid HITRON (Helicopter Interdiction Tactical Squadron) gestationeerd op het in het Caribisch gebied opererende Nederlandse marineschip Zr.Ms. Zeeland. HITRON is gespecialiseerd in bestrijding van drugssmokkelaars. Volgens Defensie was dit de eerste keer dat een Amerikaans vliegtuig langdurig vanaf op een Nederlands marineschip was gebaseerd.

Vliegvelden: uitbreidingen
Vliegveld Hato op Curaçao gaat een terminal voor privévliegtuigen aanleggen. Deze moet in augustus gereed zijn. Ook wordt geïnvesteerd in (hard nodige) verbeteringen aan de incheckhal: aanleg van airconditioning (rond deze tijd gereed) en het creëren van wachtruimte bij de douane. In 2015 zou dan de terminal worden vergroot. Een nieuw te bouwen aankomsthal wordt verbonden met het huidige stationsgebouw, waar vertrekkende passagiers zullen worden afgehandeld.

Minister Palm van Economische Ontwikkeling heeft scherpe kritiek op de trage voortgang van de verbeteringen: de aanleg van de airconditioning zou al aan het eind van afgelopen jaar klaar moeten zijn. Hij stelt dat ondanks de forse winsten (over de afgelopen tien jaar gemiddeld zes miljoen dollar per jaar) de luchthaven in slechte staat is en wil nu bekijken of het mogelijk is de concessie van Curaçao Airport Partners (CAP) om het vliegveld te exploiteren te beëindigen is. De CAP directeur liet onmiddellijk weten dat de regering dan een forse claim tegemoet kan zien. In mei liet KLM topman Hartman weten Hato als Caribisch megaknooppunt te willen gaan ontwikkelen. De concrete invulling hiervan bleef echter vaag.

De Reina Beatrix luchthaven op Aruba maakte bekend dat afgelopen jaar een recordaantal passagiers is verwerkt: bijna 2.3 miljoen. Het is de intentie de samenwerking met de Schiphol Group voor te zetten. Het contract hierover loopt eind dit jaar af. De samenwerking begon in 2004, en sindsdien is van de Reina Beatrix luchthaven een winstgevend bedrijf gemaakt. Het is de bedoeling van de Schiphol Group om komende jaren fors te gaan investeren.

Ook de Flamingo luchthaven op Bonaire heeft nieuwbouw plannen. Werd op 17 mei de VIP-lounge geopend (in aanwezigheid van de KLM-top, die arriveerde met de eerste door biobrandstof voortgestuwde lijnvlucht vanaf Schiphol), een maand later werden plannen onthuld, om met hulp van de Nederlandse luchtvaartsector een nieuwe terminal te bouwen. Op Schiphol werd een voorontwerp van het gebouw gepresenteerd, dat ruim een keer zo groot wordt als de huidige terminal. Ook werd een "stuurgroep" geïnstalleerd, waarin o.a. KLM topmannen Eurlings en Hartman en ArkeFly topman Bruyninckx zitting hebben. De stuurgroep gaat zich onder andere hard maken voor financiering van het plan (waarbij wordt gehoopt op een lening van de overheid). KLM wil Bonaire gebruiken om, met steun van partners Insel Air en het Braziliaanse Gol, het routenet naar Zuid-Amerika te vergroten.

Aankondiging nieuwe luchtvaartmaatschappijen
In februari werd aangekondigd dat AVA Airways uit Jamaica een Curaçaose dochter heeft opgericht: AVA Curaçao BV. Er wordt verwacht dat in de loop van volgend jaar kan worden gestart met vluchten. De bedoeling is om met vier Airbus A319 of A320's vluchten te gaan uitvoeren in het Caribisch gebied, maar Midden-en Zuid Amerika en op termijn ook naar Noord Amerika.

Verder kondigde vorige week AirStMaarten aan met een Airbus A320 vluchten tussen Sint Maarten en Aruba te gaan maken. Het bedrijf is al sinds 2003 actief op de chartermarkt, maar bezat tot op heden geen eigen vliegtuigen.

Ten slotte gaat het gerucht dat Stanley Betrian, een oud topman van DAE (Dutch Antilles Express, dat vorig jaar ten onder ging) bezig is met het oprichten van een nieuwe luchtvaartmaatschappij.