Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Verhaal Hawker Hunter PH-NLH (N-320) krijgt een vervolg
2013-08-04 / Anton van Rijsbergen

In het avianet.eu artikel "Hawker Hunter wordt in Engeland opgeknapt" van 4 november 2011 wordt zijdelings de geschiedenis van KLu Hunter N-320, later NLR Hunder PH-NLH, aangeroerd. Er werd toen geschreven:


-----
De N-320 was de beroemde kist die in de kleuren wit, oranje en blauw als PH-NLH door het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium voor verschillende proeven werd gebruikt. Volgens de laatste berichten bevindt de cockpitsectie zich op Weelde in België. Het was of is in handen van een Hunter club die vergevorderde plannen heeft om een Hawker Hunter te restaureren. Is er iemand die weet wat er met de cockpitsectie is gebeurd? Even mailen met info@avianet.eu.
-----

Reactie
Welnu, er kwam afgelopen week een reactie; Marc Henssen schreef: "Ik heb de cockpit instrumenten en 2 HUD's ergens rond 2010 via marktplaats gekocht, een flink stuk in België samen met een Mirage schietstoel, een Hunter parachute en een Hunter manual. Er waren toen ook nog een aantal Hunter droptanks te koop. Alles zit nog in dozen te wachten dat ik tijd heb om er een cockpit van te maken... Mocht iemand de spullen nodig hebben voor het luchtwaardig maken van een Hunter dan is dit bespreekbaar..."

Voor meer informatie zie:
http://www.avianet.eu/meer_nieuws.php?ID=3418