Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Luchtvaartnieuws uit de Nederlandse Antillen en Aruba
2013-05-07 / Arno Landewers

Dutch Antilles Express: nieuwe eigenaar, vlootuitbreiding en problemen
Dutch Antilles Express (DAE) was de afgelopen maanden flink in het nieuws. Begin februari nam Nelson Ramiz de DAE aandelen over van onder meer Korpodeko (de Antilliaanse ontwikkelingsbank), zodat hij voor 100% eigenaar werd. Eind 2010 was Ramiz in DAE gestapt door voor een symbolisch bedrag de aandelen van toenmalig eigenaar Niek Sandmann over te nemen. Ramiz wist de aanzienlijke schuldenlast te verminderen en DAE nieuw leven in te blazen. Hierbij was de garantie van de Antilliaanse ontwikkelingsbank Korpodeko van essentieel belang, bovendien wist Ramiz de DAE operaties gedeeltelijk samen te smelten met de operaties van het andere luchtvaartbedrijf waar hij eigenaar van is: de Amerikaanse budget maatschappij Falcon Air Express. De deelname van Korpodeko, dat subsidie van de overheid ontvangt, is een doorn in het oog van DAE aartsrivaal Insel Airlines.

Tegelijkertijd met de aankondiging van de overname meldde Ramiz ook dat wordt gewerkt aan vlootuitbreiding en vernieuwing. Om te beginnen werd in maart een eerste ATR 72 turboprop aan de vloot toegevoegd, binnenkort wordt een tweede verwacht. Ook wordt onderhandeld over de aanschaf van een tweede McDonnell Douglas MD83. Het is de bedoeling de MD83's en Fokker 100's, waarvan DAE er drie in dienst heeft, op termijn te vervangen door Airbus A319's en A320's.

In maart ontstonden er problemen in Venezuela. Op de 24ste lieten de Venezolaanse autoriteiten weten dat "de commerciële activiteiten van DAE" werden beperkt wegens het niet voldoen van verplichtingen op met name de lijn Curaçao-Maracaibo, waar, door uitval van twee vliegtuigen, vertragingen tot wel 15 uur ontstonden. De vergunning voor niet-reguliere vluchten werd niet verlengt. De uitval van vliegtuigen weet DAE onder andere aan de luchtvaartdienst van Curaçao, die weigerde de nieuwe ATR 72 te inspecteren. De luchtvaartdienst bleek de lease-constructie voor dit toestel, en een tweede toestel dat nog niet is gearriveerd, af te keuren. Falcon Air Express heeft een leaseovereenkomst met Nordic Aviation Capital (NAC) afgesloten, en NAC dreigde half april de overeenkomst op te zeggen en de ATR 72 en een al in gebruik zijnde ATR 42 terug te halen. Het conflict liep zo hoog op dat DAE personeel zelfs ging demonstreren bij het Ministerie van Verkeer van Curaçao. Het dreigende terughalen van de ATR's is inmiddels afgewend, maar de toestellen kunnen nog steeds niet worden ingezet.

Begin april kwam DAE bovendien ongunstig in het nieuws door de afhandeling van een technisch probleem met een Fokker 100 op Zanderij in Suriname. Na vertrek moest worden teruggekeerd wegens problemen, waarbij enige tijd boven Suriname moest worden rondgevlogen om massa te verliezen (door het verbruik van brandstof). Het vertrek was al uitgesteld wegens technische problemen met een motor, die na de start toch niet bleken te zijn opgelost. Enkele passagiers waren zodanig in paniek geraakt dat ze na de landing medische bijstand nodig hadden, bovendien werden de passagiers niet voorgelicht over de aard van de problemen. Toen na een uur sleutelwerk werd aangekondigd dat opnieuw zou worden vertrokken, weigerden 12 passagiers aan boord te gaan. Volgens DAE ging het slechts om problemen met de airco (inderdaad liepen de temperaturen in de cabine hoog op), maar volgens diverse passagiers was er een probleem met een motor.

Aruba Airlines van start
Op 23 april is eindelijk de Air Operator's Certificate (AOC, de vlieglicentie) uitgereikt voor de operaties met een Airbus A320. Directeur Onno de Swart kondigde aan dat de vluchten op 16 mei van start gaan. De A320, de P4-AAA, was al op 22 november vorig jaar aangekomen op Aruba, maar staat tot nu toe werkloos aan de grond. Half april was al bekend gemaakt dat een contract was afgesloten met Barfield (een dochter van Sabena Technics) voor onderhoud aan de Airbus, dat in Bogota, Columbia, wordt uitgevoerd. Aruba Airlines zal in eerste instantie gaan vliegen naar Maracaibo (Venezuela), Panama City en Sao Paulo (Brazilië), en het is de bedoeling vanaf juni naar Miami te gaan vliegen. Op korte termijn wordt ook een tweede A320 verwacht. Wanneer de vluchten op 16 mei van start gaan, zal het voor de eerste maal sinds 2011 zijn dat een Aruba Airlines vliegtuig het luchtruim kiest voor een commerciële vlucht. Sinds de oprichting in 2010 heeft de maatschappij enkele maanden met een Piper Navajo Chieftain gevlogen, totdat vluchten werden opgeschort na een aantal incidenten. Sindsdien heeft Aruba Airlines moeten aantonen dat de bedrijfsvoering is verbeterd; de uitreiking van de AOC is dan ook een kroon op het vele werk dat is verzet.

Space Expedition Curacao (SXC) update
Initiatiefnemers Ben Droste en Harry van Hulten hebben eind januari in de Staten (het parlement) van Curaçao de plannen en laatste stand van zaken rond de SXC toegelicht. SXC wil vanaf volgend jaar parabolische ruimtevluchten vanaf Curaçao gaan uitvoeren met XCOR Lynx ruimtevliegtuigen. Hierbij ontstond kritiek op de financiële steun die Curaçao Airport Holding (CAH), de eigenaar van vliegveld Hato, aan het project heeft gegeven, en de onduidelijkheid rond de verdere financiering. De aanleg van het "spaceport" zou ruim 10 miljoen Euro kosten. Inmiddels heeft de directeur van CAH laten weten dat er geen overheidsgelden in SXC hoeven worden gestoken en alles uit private bronnen wordt gefinancierd. Verder zou doorgang van het project afhangen van een zogenaamde "International Traffic in Arms Regulation" vergunning die door de VS aan Curaçao moet worden afgegeven, omdat de XCOR Lynx mogelijk als militair gevoelige technologie wordt beschouwd. Er wordt betwijfeld of deze vergunning wel gaat worden afgegeven.

In april verscheen in dagblad de Telegraaf het bericht dat het hele project op losse schroeven zou staan, omdat volgens de initiatiefnemers, zonder specifiek te worden, "ineens politieke, financiële en juridische barrieres" worden opgeworpen over "veiligheid, milieu, overlast en kosten". Financiers achter SXC zouden daarom het geloof in het slagen beginnen te verliezen. Maar de volgende dag verklaarde de SXC directeur dat dit onzin is. Op 23 april is de speciaal voor SXC gemaakte wetgeving, de landsverordening Ruimtevaart, ingediend ter goedkeuring door de Staten. Aan de wetgeving is door een speciaal team zeven maanden gewerkt. Mocht de wetgeving niet door de Staten worden goedgekeurd, dan zal SXC uitwijken naar de Verenigde Staten. Het is volgens de initiatiefnemers nog steeds de bedoeling dat de vluchten eind 2014 gaan beginnen.

Dit lijkt echter erg optimistisch. De ontwikkeling van de XCOR Lynx gaat weliswaar gestaagd door, maar te traag om binnen anderhalf jaar met commerciële vluchten te kunnen beginnen. In april meldde het gezaghebbende tijdschrift Aviation Week and Space Technology dat door XCOR voorbereidingen worden getroffen voor de zogenaamde extended-duration hot-fire evalation, waarbij de raketmotor langdurig wordt ontstoken. De motor en zuurstoftanks zijn inmiddels in een Lynx romp gebouwd. Recent is al een succesvolle test uitgevoerd waarbij de motor 67 seconden werd ontstoken.

Insel Air nieuws
Eind januari maakte Insel Air bekend haar onderhoudsfaciliteiten op Hato te gaan uitbreiden. Op het vliegveld zou een nieuwe hangaar worden gebouwd, waarin ook groot onderhoud, zoals de C-check kan worden uitgevoerd. Momenteel deelt Insel Air een hangaar met concurrent DAE. De directie van DAE deed overigens het plan af als "propaganda". Naar aanleiding van de overname van DAE hebben de aandeelhouders van Insel Air een brief gestuurd aan regering en coalitieleiders gestuurd, waarbij ernstig wordt geprotesteerd tegen de overname. Volgens Insel Air heeft DAE meer dan 12 miljoen Antilliaanse Guldens aan subsidie ontvangen via ontwikkelingsbank Korpodeko, terwijl Insel Air het met een lening van ruim 2 miljoen moest doen. Volgens Insel Air heeft DAE de subsidie gebruikt om tickets onder de kostprijs aan te bieden.

Successen voor Kustwacht
Half februari heeft de Kustwacht de tweede Agusta Westland AW139 in ontvangst genomen. Het toestel kwam als zeevracht aan op Curacao. Volgens het jaarplan van de Kustwacht over 2013 zou een van de AW139's op Sint Maarten worden gestationeerd. Eind februari een ander succes voor de vliegende tak van de Kustwacht Caribisch Gebied: een DHC-8 patrouillevliegtuig wist tijdens een routinevlucht een drugstransport te onderscheppen. Een schip van de Amerikaanse kustwacht kon vervolgens, na een achtervolging die niet zonder slag of stoot verliep arrestaties verrichten en 500 kg drugs, die inmiddels overboord waren gezet, uit zee vissen. Begin maart nog meer succes; een bootje met meer dan 1450 kg cocaine aan boord kon worden onderschept, waarbij na een melding uit een DHC-8 het Nederlandse marineschip Hr. Ms. Friesland werd ingezet. Hierbij werd ook de boordhelikopter, een Belgische Alouette III, gebruikt. Wegens vertraagde aflevering van de NH90 wordt deze machine tijdelijk door de Marine gebruikt.

In de laatste week van februari brak overigens onder het Curacaose personeel van de Kustwacht een staking uit. Volgens de voorzitter van de vakbond was er sprake van "apartheidsachtig onderscheid" op de werkvloer. De Nederlandse Minister van Defensie Hennis-Plasschaert, toevallig op werkbezoek op Curaçao in dezelfde periode, sprak niet met de vakbond, maar benadrukte dat ze ervan uit ging dat de problemen snel opgelost zouden zijn, en een dag later was de staking inderdaad ten einde.

Plassterk maant Sint Maarten over Winair en ambulance helikopter
Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft in februari aan de premier van Sint Maarten laten weten dat de ticketprijzen van Winair omlaag moeten. Winair is feitelijk eigendom van de overheid, en onderhoudt de vitale luchtverbindingen tussen de Bovenwindse eilanden. Ook liet Plasterk weten dat de inzet van de ambulance helikopter op de Bovenwindse eilanden moet verbeteren. Het toestel, dat eigendom is van het Canadese bedrijf National Helicopters, is gestationeerd op Sint Eustatius. Het duurt regelmatig onnodig lang toestemming te krijgen vanaf Sint Maarten te vliegen, of daar te tanken.