Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

LuchtvaartKennis 2013-1 is uit
2013-03-27 / Arno Landewers

In het eerste nummer van 2013 (de 62ste jaargang) van Luchtvaartkennis treft U de volgende artikelen aan:

Poulet in de tropen - de eerste grote vliegdemonstraties in Nederlands-Indië, door Harm J. Hazewinkel
Kort na de Eerste Wereldoorlog was een vliegtuig in Nederlands-IndiĆ« nog een betrekkelijk onbekend verschijnsel. Niet verwonderlijk dus, dat vliegdemonstraties daar in die tijd grote belangstelling genoten en vliegers als helden geëerd werden. Een van hen was de Fransman Etienne Poulet, die in 1920 en 1921 op vele plaatsen in ons rijksdeel overzee de bevolking versteld deed staan. Poulet was, samen met zijn mecanicien Jean Benoist, met zijn Caudron G IV in Nederlands-Indië blijven steken tijdens een poging een recordvlucht van Parijs naar Australië te maken. Harm Hazewinkel beschrijft de diverse demonstraties die Poulet in Nederlands-Indië maakte, de lotgevallen van de Caudrons die Poulet gebruikte en de achtergronden rond het verblijf van de Fransman in Indië. Het artikel gaat vergezeld van diverse foto's.

Melansian Air Service - de "eerste eigen" luchtvaartmaatschappij uit Nederlands Nieuw-Guinea, door Arno Landewers
In 1961 werd het monopolie van KLM dochterbedrijf De Kroonduif op commercieel luchtvervoer in Nederlands Nieuw-Guinea verbroken toen Melanesian Air Service (MAS) toestemming kreeg te gaan vliegen. Door de (kleine) mede financiering vanuit de Papoea bevolking werd MAS beschouwd als eerste "echte" vliegmaatschappij uit Nederlands Nieuw-Guinea. MAS draaide goed, maar binnen een jaar moesten de operaties worden gestopt door de politieke ontwikkelingen. Het artikel, voorzien van nooit eerder gepubliceerde foto's, gaat in op de concessie verlening, de oprichting, de operaties van MAS met twee Cessna 185's en de ontwikkelingen rond het noodgedwongen snelle stoppen van de operaties.

Biografische bouwstenen: A.P.J. Pijl
Aart van Wijk stelde onlangs een groot aantal bijzondere documenten beschikbaar aan LuchtvaartKennis, waar we in de komende nummers een selectie van zullen afdrukken. Het gaat om (delen uit) personeelsdossier van (aspirant) KLM vliegers uit de jaren '20 en '30. Naast hun persoonlijke gegevens bieden ze ook een kijkje in de (veelal) militaire vliegersloopbaan vóór de eventuele indienst treding bij de KLM, en in sommige gevallen ook het oordeel van KLM instructeurs over de vliegkunsten van aspirant vliegers. In dit nummer wordt de reeks begonnen met de dossiers over A.P.J. Pijl, één der eerste KLM vliegers, die in 1922 in dienst kwam. In april 1924 zou hij boven het Kanaal verdwijnen met de KLM Fokker F.III H-NABS.

De Noorse connectie. Het ontstaan van de luchtlijn tussen Nederland en Noorwegen, door Rob J.M. Mulder
In augustus 1919, nog vóór de officiële oprichting van de KLM, werden in Den Haag gesprekken gevoerd tussen Nederlandse en Noorse vertegenwoordigers. Men wilde graag komen tot een verlenging van de geplande route Londen-Amsterdam-Kopenhagen naar Christiania (vanaf 1925 Oslo). Het zou echter nog 20 jaar duren voordat een luchtverbinding tussen Nederland en Noorwegen een feit zou zijn. Het artikel gaat in op de totstandkoming van deze route en de invloed van de KLM op de Noorse luchtvaart in de dertiger jaren. Geïllustreerd met foto's van onder meer KLM Douglas DC-2 machines op het vliegveld van Oslo.

"Nooit Geen Geluk" - de geschiedenis van de N.G.G. Combinatie en wachtmeester Need door Frits Gerdessen en Harm J. Hazewinkel.
Rond 1920 ontstonden in Nederland heel wat kleine luchtvaartbedrijven, die zich bezig hielden met rondvluchten, reclame, etc. De meesten hielden het nog geen jaar uit. Het kortst actief was in 1920 N.G.G.'s Luchttoerisme, opgericht door drie onderofficier-vliegers van de Luchtvaart Afdeling van de Nederlandse krijgsmacht: Evert Need, Gerrit Geysendorffer en Piet van der Griend. Het bedrijf bezat één vliegtuig, een Duitse D.F.W. C.V verkenner. Het verongelukken van de D.F.W. op 22 juni 1920 in Venlo, waarbij Evert Need en zijn twee passagiers om het leven kwamen, was het einde van de N.G.G. Combinatie.

Vaste rubrieken
Het web - luchtvaarthistorie op Internet door Frank van de Goor.
Mutaties Nederlands Luchtvaartuig Register door Arno Landewers.
Boekbesprekingen: Koolhoven Vliegtuigen door Theo Wesselink (Dutch Aviation Publications); Das erste Grossflugzeug made in Austria - Die Flugzeuge der "Avis" Flugzeug und Autowerke door Robert Krickl (Verlag Brüder Hollinke); Flying on trusted wings, vijftig jaar Surinam Airways door Peter Sanches (KIT Publishers) en Nederlandse Lockheed Constellations sinds 1939 door Theo Wesselink (Dutch Aviation Publications).

Losse nummers van LuchtvaartKennis kosten 8.50 Euro. Voor het bestellen van een exemplaar of abonnement (33 Euro per jaar voor 4 nummers) kunt u contact opnemen met de penningmeester van Luchtvaartkennis.

Voor meer informatie zie:
http://www.luchtvaartkennis.net