Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Het Nederlands Luchtvaartuig Register in cijfers
2013-02-19 / Arno Landewers

Afgelopen week heeft de afdeling Luchtvaart van de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Transport een aardig overzicht gepubliceerd over het Nederlands Luchtvaartuigregister. De economische crisis doet zich hier, kijkend naar aantallen ingeschreven vliegtuigen, niet gelden.

Om met de basisgetallen te beginnen: op 1 januari 2013 stonden in totaal 2786 vliegtuigen ingeschreven in het Nederlands Luchtvaartuig Register, en dat waren er 8 minder dan een jaar eerder. Ruwweg een kwart hiervan komt voor rekening van zweefvliegtuigen (inclusief de gemotoriseerden), een ander kwart van de kleine luchtvaart (dus motorvliegtuigen met startgewicht tussen 2000 en 5700 kg), een kleine 18% voor rekening van micro-lights (dus vliegtuigen met startgewicht lager van 2000 kg, inclusief de paramoteurs), en luchtballonnen maken ook voor een kleine 18% deel uit van het luchtvaartuig register. De grote luchtvaart neemt ruim 10% voor rekening, en helikopters ruim 3%.

Trends
Vergelijken we de aantallen met die van voorgaande jaren, dan valt op dat de luchtvloot gestadigd groeit. Alleen voor zweefvliegtuigen en de grote luchtvaart zien we een afname (een kleine 10% in 8 jaar, hier doet de economische neergang wellicht wel van zich spreken), in de andere categorieën zien we een vrijwel stabiel blijven van de aantallen, of een lichte groei. Overigens zijn de aantallen voor alle categorieen lager dan in het topjaar uit de afgelopen 8 jaar (dat topjaar was 2009 voor vrijwel alle categorieën). Dit geldt niet voor de vloot microlights, welke jaarlijks met enkele tientallen toestellen wordt uitgebreid. Hierbij moet wel worden aangetekend dat dit de vooral op het conto komt van de paramoteurs (gemotoriseerde parachutes). Een nieuwe categorie zijn de UAS, de Unmanned Aircraft Systems, waar er per 1 januari 2013 zes van in het luchtvaartuig register waren ingeschreven.

Leeftijd
De inspectie heeft ook de leeftijden van de ingeschreven luchtvaartuigen met elkaar vergeleken. Vliegtuigen leven inderdaad niet, maar het begrip "age" is in het vlootbeheer inmiddels een standaard begrip geworden, en verwijst natuurlijk naar het bouwjaar van het vliegtuig. De gemiddelde leeftijd van de vloot in het luchtvaartuigregister is 19,5 jaar. Deze waarde groeit ieder jaar met enkele tienden procenten, in 2008 was de gemiddelde leeftijd van de luchtvloot 17,5 jaar. Traditioneel tekenen de kleine luchtvaart en zweefvliegtuigen voor de hoogste leeftijden: deze liggen rond de 30 jaar, de gemiddelde leeftijd van de grote luchtvaart en de helikoptervloot liggen (ook traditioneel) aanzienlijk lager: op ongeveer 13 jaar, en zijn in de loop van de tijd ook stabieler. Er zijn 15 vliegtuigen in het luchtvaartuig register met bouwjaar voor de tweede wereldoorlog (dit zijn voornamelijk zweefvliegtuigen), en 524 luchtvaartuigen zijn jonger dan 5 jaar.


Voor wie geen genoeg kan krijgen van het vergelijken: op de internetpaginas van de ILT zijn nog meer getallen te vinden.