Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Gefeliciteerd: IAS 50 jaar jong
2012-07-03 / Anton van Rijsbergen

Vandaag, 3 juli 2012, is het precies 50 jaar gelden dat International Avionics Service (IAS) opgericht werd in Rotterdam. Er zijn in Nederland niet veel bedrijven die 50 jaar continu actief in de luchtvaart zijn, degenen die deze respectabele leeftijd halen, mogen in het zonnetje gezet worden...

Niet alle lezers zullen weten wat "Avionics" precies betekent; welnu, het is een samentrekking van de Engelse woorden "aviation" en "electronics". Het gaat dus om alle elektronica aan boord van een vliegtuig, maar niet om het feitelijke elektrische systeem.

Geschiedenis
International Avionics Service werd dus op 3 juli 1962, met als officiƫle naam "Internationale Luchtvaart Radioservice B.V., waarbij "International Avionics Service" als handelsnaam opgegeven werd. In de wandelgangen van de (kleine) luchtvaart veel beter bekend als "de IAS". Van origine was het bedrijf een dochteronderneming van Ships Radio Service, zelf een deel van het Amerikaanse conglomeraat ITT.


In de eerste jaren specialiseerde het bedrijf zich in onderhoud en reparatie van met name Britse vliegtuigen en apparatuur. Na verloop van tijd richtte IAS zich steeds meer op de kleine luchtvaart en werd er een afdeling gestart die zich bezighield met de reparatie en revisie van componenten (ontstekingsmagneten, startmotoren, dynamo's, vacuümpompen, etc.). Rijnmond Air Services (RAS), toen zowel een onderhoudsbedrijf als een zakelijk vliegbedrijf, werd in 1987 eigenaar van IAS. In 1995 betrokken beide bedrijven een gezamenlijke nieuwbouw, op het Airportplein 54, alwaar ze nu nog gevestigd zijn.

Heden
IAS is heden ten dage vertegenwoordiger van onder andere Honeywell, Bendix King, Garmin, David Clark en Flightcom. Het bedrijf verzorgt verkoop, (periodiek) onderhoud, reparatie van deze merken, maar kan service verlenen voor vrijwel alle gangbare merken avionica. Een belangrijke bekwaamheid van IAS is het modificeren van vliegtuigen, met name het inbouwen van nieuwe avionica en het aanpassen van de cockpit/instrumentenpaneel hiervoor. Voorts voert het bedrijf door heel Nederland testen en reparaties op locatie uit, met name de zogenaamde "pitot-static"-testen, waarbij snelheidsmeter, hoogtemeter en verticale snelheidsmeter getest en gekeurd worden terwijl zij in het vliegtuig gemonteerd blijven. IAS heeft ook een magazijn, niet alleen voor avionica-onderdelen, maar ook voor onderdelen die moederbedrijf Rijnmond Air Services gebruikt voor het onderhoud aan 'airframes' en motoren.


Sinds 2000 is het bedrijf zich meer gaan richten op het onderhoud en de reparatie van de avionica die in zakenvliegtuigen gebruikt wordt, mede omdat moederbedrijf zich op die markt specialiseert. IAS werkt inmiddels onder de Maintenance Organization Approval van haar moederbedrijf, RAS.

illustratie 1: de werkplaats van IAS
illustratie 2: voorbeeld van een door IAS gemodificeerd instrumentenpaneel (Jetstream 32)

noot
Uw auteur/hoofdredacteur is werknemer bij Rijnmond Air Services B.V., eigenaar van International Avionics Service.