Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1
Nieuwe pagina 1 advertentie Vliegend Museum Seppe Brussels Air Museum nederlandstransportmuseum.nl aerospacefacts.com tigerformation Stampe

Stralend weer en volop oldtimers tijdens 8ste editie Hoogeveense Wings&Wheels
2011-06-05 / tekst: Gerrit Boxem / foto's: Gerrit Boxem en Anton van Rijsbergen

Stralend weer en volop oldtimers kenmerkten de achtste editie van Wings&Wheels op het vliegveld van Hoogeveen. Op luchtvaartgebied was er deze keer zelfs méér te zien dan tijdens andere jaren en dat had twee redenen. Om te beginnen het fraaie lenteweer waardoor veel Duitse en Nederlandse eigenaren van vliegende oldtimers besloten de trip naar Hoogeveen te maken.


En dan was er nog het feit dat het op het Hoogeveense vliegveld gestationeerde demoteam Seagull Formation op 2 juni haar 25-jarig bestaan vierde met een Fly-In in welk kader onder andere een Yak-3, een Bölkow 207 en een Do 27 kwamen opdagen. Uiteraard kozen de Piaggio's van het jubilerende team zelf ook het luchtruim voor het maken van enkele passes langs het publiek.Een minpunt van Wings&Wheels Hoogeveen is het ontbreken van een echte vliegshow waardoor er in het luchtruim, naast de starts en landingen van de deelnemende vliegtuigen, niet echt veel te zien valt voor het publiek. En die luchtshow zal er in de toekomst - helaas - ook niet komen. Daarvoor ligt het vliegveld op zijn huidige locatie teveel in de steeds verder opdringende bebouwing.


Maar een en ander weerhoudt veel mensen er niet van om Wings&Wheels een vaste onderdeel te laten zijn van hun Hemelvaartsdagprogramma met als gevolg dat er ook dit jaar weer duizenden bezoekers geregistreerd konden worden.